Sağlık Bakanlığı 10 Bin İşçi Alımı Kura Sonucu Tarihi ve Mülakat Konusu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sağlık Bakanlığı 10 Bin İşçi Alımı Kura Sonucu Tarihi ve Mülakat Konusu

Sağlık Bakanlığı bünyesine yapılacak 10 bin işçi alımı için kura çekimi tarihi yaklaşıyor. Kura tarihi yaklaşırken kura sonucunun açıklanacağı tarih ve mülakat konusunda bazı yanlış bilgiler gündemde dolaşıyor. İşte detaylar.

Sağlık 3 Nisan 2022 13:33 0
Sağlık Bakanlığı 10 Bin İşçi Alımı Kura Sonucu Tarihi ve Mülakat Konusu

ÖZEL HABER - Sağlık Bakanlığı'nın 10 bin işçi alımı sonuç tarihi ve mülakat olacak mı olmayacak mı sorusunun cevabı.


Sağlık Bakanlığı geçen ay bir ilan yayınladı ve en az ilköğretim mezunu adaylar arasından 10 bin sürekli işçi alımı yapacağını kamuoyuna duyurdu. İlanın yayımlanmasının ardından yüz binden fazla aday İŞKUR sayfasına ve İŞKUR İl-ilçe müdürlüklerine akın ederek ilana başvurusunu yaptı. Başvuruların yapılmasının ardından adaylar için en heyecanlı süreç başlamış oldu. Sonuçları bekleme süreci.


Adaylar kura çekimi sonucunu beklerken sosyal medya üzerinde çokça dolaşan asılsız iddialar ile karşı karşıya geliyor ve kafaları karışıyor. Biz de bu kafa karışıklıklarına son vermek için bu yazımızı kaleme aldık.


NİHAİ LİSTELER AÇIKLANDI


Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımı için nihai listeleri açıkladı. İŞKUR üzerinden açıklanan nihai listelere bakıldığında adaylar büyük bir şok yaşadı. Her il için rekor düzeyde başvuru olduğu görüldü. Adayların şansı hemen hemen 500'de 1, hatta bazı illerde 900 'de 1 seviyesinde oldu. Kadroya göre ve şehre göre değişiklik gösteren başvuru sayısına İŞKUR'dan bakılıyor. Nihai listeye nasıl bakarım? sorusunun cevabı için TIKLAYIN


MÜLAKAT OLACAK MI?


Sağlık Bakanlığı işçi alımında mülakatın olması beklenmiyor. İşçi alımı ilan metnindeki aşağıdaki maddeye dikkatleri çekmek istiyoruz.



Bu, ilan metnindeki 7'nci madde. Burada alınacak sayı kadar asil aday, o sayı kadar da yedek aday belirleneceği bildirildi. Yani bir şehre 10 kişi alınacaksa 10 ASİL, 10 YEDEK aday kurada çekilecek. ASİL adaylardan şartları tutmayan ya da evrak teslimi yapmayanların yerine YEDEK aday çağrılacak. Özetle mülakat olmayacak.


KURA ÇEKİMİ TARİHİ


İŞKUR tarafından gerçekleştirilecek kura çekimi 6-7 Nisan 2022 tarihlerinde olacak. En çok yanlış bilgi ise bu konuda oluyor. Birçok kişi, sosyal medya üzerinde yapılan 28 Nisan'da kura çekimi sonucu açıklanacak paylaşımını tarafımıza iletiyor. Ancak sonuçların en geç 8 Nisan 2022 günü kamuoyuna açıklanması bekleniyor. Son yapılan alımda kura çekimi tarihi 8-9 Nisan 2020'ydi. Sonuçları ise 10 Nisan 2020'de açıklanmıştı. Bu sefer de kura çekimi 6-7 Nisan 2022. Bunun sonucunun da 8 Nisan 2022 'de açıklanması bekleniyor.


Kura sonucu belli olduğunda bildirimle haberiniz olsun istiyorsanız mobil UYGULAMAMIZI TIKLAYIN İNDİRİN


Bu haber finans7özel haberidir. Aktif link verilmeden kullanılması durumunda yasal işlem başlatılır.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç