Sağlık Bakanlığı 10 Bin İşçi Alımı Kura Çekimi Sonucu İçin Flaş İddia
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sağlık Bakanlığı 10 Bin İşçi Alımı Kura Çekimi Sonucu İçin Flaş İddia

Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımı kura çekimi için flaş iddialar ortaya atıldı. Birçok ilde aynı soy isimde kazananların olması büyük tepki topladı.

Sağlık 8 Nisan 2022 19:25 148
Sağlık Bakanlığı 10 Bin İşçi Alımı Kura Çekimi Sonucu İçin Flaş İddia

Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımında dikkat çeken isimler tepkilere neden oldu. Torpil iddiası adaylar arasında konuşuluyor.


Hastanelere 10 bin işçi alımında kura çekimi 6 ve 7 Nisan tarihlerinde yapıldı. Gerçekleşen kura çekimi ile Sağlık Bakanlığı 10 bin ASİL aday belirledi. Belirlenen ASİL adaylar kadar da yedek aday belirlendi. ASİL olarak kurada adı çıkan adaylar , Sağlık Bakanlığı bünyesinde kadrolu işçi olarak görevlerine başlayacak.


KURA ÇEKİMİ SONRASI SONUÇLAR İŞÇİ SONUÇ SAYFASINDA

Sağlık Bakanlığı 2022 işçi alımı kura çekimi önceki gün tamamlandı ve sonuçlar Sağlık Bakanlığı'nın işçi sonuç sayfası üzerinden kamuoyuna duyuruldu. iscisonuhttps://iscisonuc.saglik.gov.tr adresi üzerinden işçi alımı kura çekimi sonucunuza bakabilir ve kazanıp kazanmadığınızı bu sayfa üzerinden öğrenebilirsiniz.


SKANDAL İDDİA

Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımı kura çekimi sonrası birçok aday, kuranın adaletli şekilde yapılmadığını, birçok şehirde aynı soy isimde adayların kazandığını söyledi. Listelere baktığımızda bazı listelerde aynı soy isimde iki kişinin kurada aynı kadroda adının çıktığı görüldü. 500'de 1 ihtimalin gerçekleştiği bu durum birkaç taneden fazla ilde gerçekleşti ve aynı soy isimdeki kişiler ASİL ya da YEDEK olarak kadroya girdi.


Bu durum sosyal medya üzerinde tepki çekerken birçok aday, CİMER'e başvuru yaparak bu konuyu ilettiklerini ve kura çekiminin adil yapılması gerektiğini ilettiklerini söyledi. Bu konuda bir inceleme yapılmalı. 1 ya da 2 ilde aynı soy isimde adayların kazanması belki tesadüf olarak açıklanabilir ancak daha fazla ilde aynı soy isimde adayların kazanması tepkileri çekti.


Adaylar sosyal medya üzerinde paylaştıkları bir ankette şu şekilde tepkilerini dile getirdi.



Söz konusu ankete baktığımızda kurada bir sıkıntı olduğunu düşünenlerin oranı ciddi derecede fazla. Siz de ankete katılmak için TIKLAYIN (Açılan sayfada takip isteği yollayın. Onay sonrası ankete katılıp oy kullanabilirsiniz)


Sizce Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımı kura çekiminde bir sıkıntı ya da şaibe var mı? Aşağıda bulunan yorum kısmından bu konudaki düşüncelerinizi yazabilirsiniz.


YENİ İŞÇİ ALIMI İLANLARI GELİYOR

Yeni işçi alımı ilanları yayınlanacak. Anbean takip etmek için uygulamamızı TIKLAYIN İNDİRİN


Yorumlar (148)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
Kurada kullanılan program noterler birliğinin 2007 yılından kalma programı.Daha ne diyeyimki.Açık açık şaibeli yani.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu kadar soy ismin denk gelmesi de tuhaf adaletli olmadığı kanaatindeyim yeniden adaletli bir şekilde yapılması kimsenin hakkına müdahale edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tekrar yapılmalı torpil var
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Evet burdan sağlık bakanlığı na sesleniyorum lütfen sesimizi duyun kura tekrar çekilmeli duy sesimizi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tekrar gerçekten 2022 sürümü ile kura gerçekleşmesini ısrarla istiyoruz canlı yayında yayını ileriye alamayız normal şartlarda fakat ben yayını ileriye aldım bu iş benim çok ihtiyacımdi tekrarlansin kura MEB ataması gibi