Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 8 bin işçi alımı kura çekimi açıklaması geldi: Ne zaman?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 8 bin işçi alımı kura çekimi açıklaması geldi: Ne zaman?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 8 bin işçi alımı kura çekimi hakkında açıklama geldi. İşte gelen açıklama.

İşçi Alımı 8 Mart 2024 7
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 8 bin işçi alımı kura çekimi açıklaması geldi: Ne zaman?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan 8 bin işçi alımı kura açıklaması.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 8 bin işçi alımı ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında bulundu. Peki kura çekimi ne zaman? Kura neden ertelendi?

Bakan Koca yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Biz 8 bin kişi alıyoruz. İşKUR üzerinden bu alımları yapıyoruz. Ben özellikle doğrusu 31 Mart sonrasına alınmasını doğru buldum. Öünkü herkes bir şekilde bu alımlarda bir aracıyla çok rahat yapılabilir olduğuna inanıyor. Ben kendi annemi ikna edemedim.

Yeğeni, yani dayımın torunu olan kişi için ki annesi de Covid döneminde rahmetli oldu. Sen Hatice'nin kızını istihdam edebilecek güce sahip değil misin diyor bana. Bir bakan olarak Hatice'nin kızını alamıyor musun? Anamı inandıramıyorum.

Bugüne kadar, son 5 - 5,5 yıldan bu yana, bütün alımlar hiçbirini mülakatla almadık. Bunu herkes de biliyor. O noktada da çok rahatız. Ama bu rahatlığı söylerken ben mesela 8 bin ve 27 bin alım için bana nerelerden özellikle bir yakınımız var şunu da alır mısınız diyen, hatır koyan bir sürü insan oldu. İnandırma bazen zor oluyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde de hatta döndünde canlı yayın yapılarak; illerde de değil bakanlığın merkezinde tek yerde 8 bin kişinin kurası noter huzurunda çekilerek yapılacak. Bunda emin olun zerre kadar hiçbir şekilde bir başkasının müdahil olmasıyla alım söz konusu olmadı olmayacak"

KURA ÇEKİMİ TARİHİ NE ZAMAN?

Kura çekimi 3 ve 4 Nisan tarihlerinde yapılacak. Kadın erkek işçi alımına başvuru yapanlarla tanışmak ve bilgi alış verişi için > TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
Cemaat kurslarında yetişip belediye kandrosundan imamlik yapmak torpil değilde ne
Ziyaretçi 4 Ay Önce
Hediyeler açık artırmaya gidince talep çok oluyor ondan dolayı ertelendi
Ziyaretçi 4 Ay Önce
Öncekilerde oluyordu yani ne iş
Ziyaretçi 4 Ay Önce
Çevrede oluşan faktörlere göre bu söylenenlerin pek de doğru olduğu söylenemez. işe yaramayan lise mezunu bir insan bilgi işlem olarak Hastanede çalışabiliyorsa torpil değil de ne bu. Bunun da açıklamasını yapar mısınız Bakanım?
Ziyaretçi 4 Ay Önce
Çevrede oluşan faktörlere göre bu söylenenlerin pek de doğru olduğu söylenemez. işe yaramayan lise mezunu bir insan bilgi işlem olarak Hastanede çalışabiliyorsa torpil değil de ne bu. Bunun da açıklamasını yapar mısınız?