Saçı Olmayanların Beklediği Müjde: Kelliğe Ameliyatsız Çözüm Bulundu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Saçı Olmayanların Beklediği Müjde: Kelliğe Ameliyatsız Çözüm Bulundu

Saçı olmayanları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada ameliyatsız bantlı bir çözüm bulunduğu öğrenildi.

Sağlık 15 Kasım 2022 09:15 1
Saçı Olmayanların Beklediği Müjde: Kelliğe Ameliyatsız Çözüm Bulundu

Son dakika : saç çıkaran bant geliştirildi.

Saçı olmayan vatandaşlara iyi haber geldi. Saç ektirme ameliyatları hem zorlu hem sonrasında uğraştırıcı ameliyatlar. Bu durum ise birçok vatandaşı, ameliyat olmaktan korkutuyor. Gelen son dakika bilgilerine göre Amerikan Kimya Topluluğu tarafından aylık hakemli bilimsel dergi Nano Letters'da yayınlanan incemeye göre saçları geri çıkarmaya yardımcı olacak bir bant geliştirildiğine yer verildi. Söz konuus bantı kullandıktan sonraki 13 gün içinde farelerin saçlarının yenilenmesine yardımcı olduğuna yer verildi.

Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre bantlarla test edilen fareler , testosteron ya da saç dökülmesini önleyici ürünlerde kullanılan kimyasal minoksidil ile tedavi edilen diğer farelerden daha etkili bir şekilde daha kalın saç telleri çıktığı görüldü.

Saç dökülme sorunu olan kişilerin saç folikülleri bir dizi faktörlerden zarar görebilir. Uzman isimlere göre söz konuus faktörler arasında erek cinsiyet hormonların dengesizliği ve iltihaplanma bulunuyor. Bu faktörler aynı anca devreye alındığında ise normal şartlar altında bu durumları kontrol altında tutan antioksidan enzimler işlevini yitirebiliyor.

Söz konusu enzimlerden biri de süperoksit dismutaz olarak adlandırılıyor.  Araştırmalar kısa süre ve araştırmacılar bir süre önce bu enzimin nanozim adını verdikleri bir taklidini oluşturup 91 farklı kombinasyonla test etti. Testler esas olarak fareler üzerinde gerçekleştirilmiş olsa da insan cildi üzerinde yapılan ilk testler olumlu sonuçlar verdi.

Söz konusu araştırmayı yapan isimlerden Çin'deki Qingdao Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden Lina Wang konuya ilişkin demecinde, "Saç dökülmesi pek çok erkek ve kadın için istenmeyen bir durumdur ve kişinin saç şekli, genellikle kendine olan güveniyle yakından ilişkilidir. Bazı insanlar bunu kabullenirken, bazıları da dökülen saç tellerinin yeniden çıkmasını diliyor. Bizler de bu noktada, kafa derisinde kelliğe neden olan reaktif oksijen türlerini nötralize edebilecek bileşikleri öngörebilmek için yapay zeka kullandık" dedi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
ee saçım var ama dökülüya ben kullanamammı