Saç Ektirmede Yeni Dönem: Kelliğe Kalıcı Çözüm Bulundu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Saç Ektirmede Yeni Dönem: Kelliğe Kalıcı Çözüm Bulundu

Japonya'da yapılan bir araştırmada kelliğe çözüm bulunduğuna yer verildi. İşte geliştirilen yeni yöntem.

Sağlık 22 Ekim 2022 11:49 0
Saç Ektirmede Yeni Dönem: Kelliğe Kalıcı Çözüm Bulundu

Son dakika haberi: Kelliğe kalıcı çözüm bulundu.

Her dönemin sıkıntısı olan kellik, son dönemlerde saç ektirme ile biraz gideriliyor ancak birçok kişi, ameliyat olmaktan çekiniyor. Gelen son bilgilere göre Japonya'da bilim insanları laboratuvar ortamında saç geliştirmeyi başardı ve dünya tıp tarihinde önemli bir başarıya imza attı.

Ülkenin önde gelen üniversitelerindne olan Yokohama Ulusal Üniversitesi'nde görev yapmakta olan bilim insanları, fareden alınan embriyo deri hücreleri kullanarak saç kökü geliştirmeyi başardı. 

Bilim insanları yaptıkları araştırmalar ve çalışmalarla birlikte epitel ve mezenkimal adlı iki hücre türünün kontrol edilerek saç köklerinin geliştirildiğini dünya kamuoyuna duyurdu. Epitel hücreler vücut üzerinde denge, damarlarda ve organlar üzerinde bulunuyor. Mezenkimal hücreler ise kemik iliğinde var ve iskelet dokularının onarılmasına, iyileşmesinde kritik bir öneme sahip.

Söz konusu deneyin fareler üzerinde yapıldığı açıklandı ve deneylerin başarılı şekilde geçtiği bildirildi. Deneyde henüz insan hücreleri kullanılmadı ancak bilim insanları , insanlarda başarılı olması durumunda insan kafasında yeniden saç çıkarılabileceğini söyledi.

YÜZDE KAÇ ETKİLİ

Araştırmanın başında olan Yokohama Üniversitesi'nde görevli Doç. Dr. Tatsuto Kageyama, geliştirilen kök hücresinin farelere nakledikdikten kısa süre sonra çok syaıda saç kökü oluşturduğunu söyledi. Yapılan açıklamada nakil işleminin yüzde 100 etkili olduğunu söyledi. 

KAÇ GÜNDE KAÇ SANTİM UZADI?

Bilim insanları yayımladıkları deney sonucunda saçın 23 gün içinde 3 milimetre boyuna çıktığını söyledi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç