Sabancı Vakfı burs başvurusu 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sabancı Vakfı burs başvurusu 2023

Sabancı Vakfı 2023 yılı burs başvurusu ne zaman başlayacak? Burs miktarı ne kadar? Burs başvuru şartları nedir?

Yaşam 20 Ağu 2023 18:58 0
Sabancı Vakfı burs başvurusu 2023

Sabancı Vakfı burs başvurusu.

YKS'yi kazananlar ile üniversitelerde okuyan öğrenciler, Sabancı Vakfının 2023 2024 eğitim öğretim yılı burs başvurusunu araştırmaya başladı. Konu ile ilgili Vakıf tarafından yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Sabancı Vakfı bursları, başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine karşılıksız olarak verilmektedir.Ayrıca Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından engel ve başarı durumuna göre tespit edilen yurt içindeki devlet üniversitelerine ya da burslu olarak vakıf/özel üniversitelerine yerleştirilen 15 öğrenci ile kalkınmada öncelikli illerde yerleştirme puanı itibariyle il birincisi olarak tespit edilen yurt içindeki devlet üniversitelerine ya da burslu olarak vakıf/özel üniversitelerine yerleştirilen 15 öğrenciye de Sabancı Vakfı bursu verilir.Sabancı Vakfı Bursları, 2022 yılında aşağıdaki üniversitelere, belirtilen puan türlerinde yerleştirilen öğrencilere verilir:

Ankara Üniversitesi SAY    EA   

Boğaziçi Üniversitesi SAY EA SÖZ    DİL
Çukurova Üniversitesi SAY EA SÖZ
Dokuz Eylül Üniversitesi SAY EA SÖZ
Ege Üniversitesi SAY EA SÖZ
Gazi Üniversitesi SAY
SÖZ
Hacettepe Üniversitesi SAY EA
DİL
İstanbul Teknik Üniversitesi SAY

İstanbul Üniversitesi SAY EA SÖZ DİL
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa SAY

Marmara Üniversitesi SAY EA SÖZ
Orta Doğu Teknik Üniversitesi SAY EA
DİL
Yıldız Teknik Üniversitesi SAY

Burs başvurusu için 2022 Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavında (YKS), yerleştirme puan türü esas alınmak üzere, en az aşağıda belirtilen puanları almış olmak gereklidir:
Sayısal Puanı: 480
Eşit Ağırlık Puanı: 425
Sözel Puanı: 425

Dil Puanı: 465
Burs, Türkiye’de lisans öğrenimi gören T.C. uyruklu öğrenciler için geçerlidir. Yukarıda belirtilen Üniversitelerin Burs Komiteleri tarafından yapılacak değerlendirme ile adayların başarı durumları ve maddi desteğe ihtiyaçları esas alınarak Sabancı Vakfı bursu alacak öğrenciler belirlenecektir. Marmara Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'da öğrenim gören öğrencilerin burs başvuruları ise www.microfon.co web sitesi üzerinden kabul edilmektedir.Ekim-Haziran ayları arasında 10 aylık olarak ayda 2.000 TL burs ödemesi yapılacak olup, burslar burs almaya başlanan tarihten başlayarak normal öğrenim süresi dahilinde devam eder.Sabancı Vakfı Bursları karşılıksız olup, geri ödeme veya hizmet yükümlülüğü içermemektedir. Ancak mezun bursiyerler gönül borcunu ödemek için dilerlerse burs almakta olan öğrencilere deneyim ve bilgi aktarmak için mentorluk yapabilir"

2023 BAŞVURUSU

2023 yılı başvuru duyurusu henüz gelmedi. Ancak başvuru duyurusu ve başvuru formu "https://www.sabancivakfi.org/tr" adresi üzerinden yayınlanacak.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç