Sabancı Vakfı, Bu 13 Üniversitede Okuyan Öğrencilere 20 Bin TL Burs Verecek: İşte Başvuru
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sabancı Vakfı, Bu 13 Üniversitede Okuyan Öğrencilere 20 Bin TL Burs Verecek: İşte Başvuru

2022 Yılı Sabancı Vakfı burs başvurusu başladı. Bir senede verilecek toplam 20 bin lira burs için başvuru bilgileri yazımızda.

Eğitim 22 Eylül 2022 08:46 1
Sabancı Vakfı, Bu 13 Üniversitede Okuyan Öğrencilere 20 Bin TL Burs Verecek: İşte Başvuru

Bu 13 üniversitede okuyanlara ayda 20 bin TL burs verilecek. 

Sabancı Vakfı'ndan bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada 13 üniversitede okuyan öğrencilere ayda 2 bin TL burs verileceği bildirildi. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı yaptığı son dakika açıklamasında burs başvurularının başladığını duyururken başvuru kanallarını paylaştı.

Katıldığı bir programda iklim krizine değinen Sabancı, “İçinde bulunduğumuz krizin dünyanın sürdürülebilirlik yolculuğu için bir fırsat olduğu kanaatindeyim. Çünkü kriz, herkesi iklimle ilgili daha fazla harekete geçirdi. Önemli dönüşümler var. Dijital dönüşüm, yeşil dönüşüm. Dijital dönüşüm artık bitti, o artık yeşil dönüşümü kaydeder hale geldi. Umutlu olduğum başka bir konu da gençler. Sabancı Üniversitesi’nde gençlerle bir aradayım. Onların gönüllülük anlayışı bizden daha etkili. Dolayısıyla inşallah dünya bunu bir şekilde çözecek ama yapacak çok iş var. Uzun bir süre bunun sıkıntılarını yaşayacağız. Avrupa bu kış sıkıntı yaşayacak. Elektrik, gıda kısıtlarını bütün dünya yaşayacak. Ama umutluyum.” ifadeleri ile iklim konusuna dikkatleri çekti.

BURS BAŞVURU KANALLARI

Üniversite öğrencilerine yılda 10 ay , her ay 2 bin lira olmak üzere 20 bin lira burs sağladıklarını, bunun karşılıksız burs olduğunu söyleyen Sabancı, aşağıdaki üniversitelerde okuyanlara burs verildiğini söyledi:

Ankara Üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi

Çukurova Üniversitesi

Dokuz Eylül Üniversitesi

Ege Üniversitesi

Gazi Üniversitesi

Hacettepe Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi

İstanbul-Cerrahpaşa Üniversitesi

İstanbul Teknik Üniversitesi

Marmara Üniversitesi

Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Yıldız Teknik Üniversitesi

BAŞVURU

Burs başvurusu ile ilgili konuşan Sabancı, "Üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerin burs başvuruları için üniversitelerin burslarla ilgili bölümlerini ve sabancivakfi .org adresini takip etmeleri gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
peki bu seneki yks sınavı sonrası da verilecek mi acaba