Sabancı, Akbank hissesi satacak mı? Son dakika açıklaması geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sabancı, Akbank hissesi satacak mı? Son dakika açıklaması geldi

Akbank hisse satışı hakkında Sabancı'dan son dakika haberi geldi. İşte Sabancı Holding CEO'su Orhun Köstem'den gelen açıklama.

Borsa 10 Ağu 2023 20:03 0
Sabancı, Akbank hissesi satacak mı? Son dakika açıklaması geldi

Sabancı'dan Akbank hisse satışı hakkında son dakika açıklaması.

Sabancı Holding tarafından bir açıklama yapıldı. 2. çeyrek 10.7 milyar TL beklentiye karşın Sabancı Holding, 13.3 milyar lira net dönem karı elde etti. Şirketin toplam varlıkları ise Haziran ayının sonunda 2022 yılı sonuna göre yüzde 33 oranında artış gösterdi.

2. ÇEYREKTE KAR ARTTI

Bloomberg Haber Televizyonuna katılan Sabancı Holding CEO'su Orhun Köstem, şirketin finansal raporlarını değerlendirdi. 2023 yılı 2. çeyrekte net karda yaşanan artışın hızlandığını söyleyerek, “Bankamızı son dönemde, tüm sektörden ayrıştıran şey dijital müşteri kazanımı. Onun yarattığı ivme ile ilk 6 ayda bankacılıkta 1,3 milyon daha dijital müşteri kazandık" değerlendirmesinde bulundu.

Yapı malzemelerinde alternatif yakıt kullanımlarının yüzde 25 seviyesine ulaştığını söyleyen Köstem, Türkiye ortalamasının yüzde 8 ile 10 seviyesinde olduğunu ve şimdi AB ortalamasının üzerinde alternatif yakın kullanımı yaptıklarını söyledi.

Enerjisa'nın rüzgar yatırımlarının devam ettiğini söyleyerek açıklamasını sürdüren Köstem, Kordsa’da pandemiden sonra kompozit malzeme tarafında olumlu gelişmeler yaşadıklarını ifade etti.

AKBANK HİSSESİ SATACAK MI?

Akbank hissesi satışına ilişkin iddialara da değerlendiren Kösem, “Akbank’ta hisse satışı gündemimizde değil, böyle bir niyetimiz de yok" dedi.

Öte yandan risk priminin düşmesi ile birlikte makul maliyetli finansmana erişimin daha da artacağını söyleyerek sözlerini sürdüren Kösem, yabancı yatırım ivmesinin de devam etmesini beklediklerini söyledi.

Finans7.com | Ankara
Yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç