Sabah şokla uyandı: Uykusunda dolandırıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Sabah şokla uyandı: Uykusunda dolandırıldı

Sakarya'da meydana gelen feci olayda bir kişi, uykusunda dolandırıldı. İşte yaşanan olayın detayları.

3.Sayfa 3 Mart 2024 0
Sabah şokla uyandı: Uykusunda dolandırıldı

Sakarya'da bir kişi uykusunda dolandırıldı.

Telefonuna indirdiği güvensiz uygulamalar, bir kişinin dolandırılmasına neden oldu. Sakarya'da yaşamakta olan Ali Yılmaz adlı kişi, bir sabah uyandığında aldığı mesajlarla şok oldu. Gelen bilgilere göre Yılmaz, gece uyuduğu sırada 3 bankadan adına kredi başvurusu yapılmış ve krediler onaylanmış.

Sabah uyandığında telefonuna gelen mesajlardan durumu fark eden Yılmaz, büyük şok geçirdi. Normalde kredi başvurusu yaptığında ret cevabı aldığını söyleyen Yılmaz, telefonunu ele geçiren hackerların yaptığı başvuru ile kredilerinin onaylandığını ve 285 bin lira dolandırıldığını söyledi.

BANKALAR NORMALDE KREDİ VERMİYOR AMA...

ATV Haber'e açıklamalarda bulunan mağdur Ali Yılmaz adlı kişi, bankaların normalde krendisine kredi vermediğini söyleyerek, "Bana o krediyi vermeyen bankaların bu kadar yüksek kredili mevduat hesabından para kullandırmaları da kafamızda soru işaretleri oluşturdu" ifadelerini kullandı.

UYURKEN DOLANDIRILMIŞ

Açıklamasının devamında başındna geçen olayı anlatan Yılmaz, dolandırıcılık olayının uyuduğu esnada olduğunu, gece saat 5.51'de hackerların harekete geçerek 3 bankanın mobil uygulamasına girdiğini ve 285 bin lira kredi çektiğini söyleyerek, "Telefonum şarjda ve biz uyurken gerçekleşmiş bu olay. Herhangi bir onay mesajı, arama, bildirim de gelmedi" diye konuştu. Kırık konuya ilişkin olarak, "Geçmişte olduğu gibi herhangi bir linke tıklamanıza gerek kalmadan uygulamalara verdiğiniz erişim izinlerini kullanan siber dolandırıcılar bu sayede hesaplarına erişim sağlayabilir" ifadelerini kullandı.

Adli bilişim uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık ise yaptığı açıklamada vatandaşlara önemli uyarıda bulunarak, "Dolandırıcılar uygulamalardaki güvenlik açıklarını tespit ederek gece yarısı telefonunuza sızabilirler" uyarısını yaptı.

Kırık sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Kişisel verilerinizi ele geçirebileceği gibi banka hesaplarınızı da çok rahatlıkla boşaltabilir"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç