Rusya, Savaşın Ne Zaman Biteceğini Açıkladı: Yakında Bitecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Rusya, Savaşın Ne Zaman Biteceğini Açıkladı: Yakında Bitecek

Rusya'dan bir son dakika açıklaması geldi ve Ukrayna Savaşı'nın ne zaman sona ereceği konusuna değinildi. İşte Kremlln Sözcüsü'nden gelen açıklama.

Dünya 8 Nisan 2022 21:03 0
Rusya, Savaşın Ne Zaman Biteceğini Açıkladı: Yakında Bitecek

Son dakika : Kremlin'den Ukrayna Savaşının ne zaman biteceği konusunda bir son dakika açıklaması geldi. Söz konusu açıklama Sözcü Dmitry Peskov'dan geldi.


Şubat ayından önce Donbas bölgesinde ciddi anlamda askeri yığılmada bulunan Rusya , Şubat ayının sonlarına doğru Ukrayna topraklarına girdi ve savaşı başlattı. Savaşın başlamasının ardından bir buçuk ay geçti ve şimdiye kadar binlerce sivil ile asker hayatını kaybetti. Patlamalarda, çatışmalarda hayatını kaybedenler , tüm dünyada büyük bir üzüntü ile takip edilirken Rusya'dan savaş ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi.


Kremlin'den yapılan son dakika açıklamasında , Rus güçlerinin Ukrayna'daki hedeflerine ulaşmakta olduğunu söyledi. Savaşı özel operasyon olarak adlandıran Kremlin Sözcüsü, söz konusu operasyonun yakın gelecekte sonlandırılabileceğini dünya kamuoyuna duyurdu.


Bir basın açıklamasında bulunan Dmitry Peskov, savaşın ne zaman sona ereceği konusunun ardından tarafsız kalan , kalmaya çalışan ülkelerin baskıya maruz kaldığını söyledi. Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'ndeki üyeliğinin askıya alınması için oy kullanmayan ülkelerin baskı ile oy kullandırıldığını söyledi.


Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Ukırayna'da sistematik insan hakları ihlalleri konusundaki haberler nedeniyle önceki gün Rusya'nın İnsan Hakları Konseryi'nde bulunan üyeliği askıya alındı. Bunun ardından Rusya söz konusu üyelikten istifa ettiğini söyledi.


Bugün Ukrayna'da metroya yönelik bir saldırı düzenlendiği ve düzenlenen saldırıda 30 sivilin hayatını kaybettiği haberi tüm dünyada kederle karşılandı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç