Rusya Saldırdı: Çernobil'de Büyük Yangın Çıktı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Rusya Saldırdı: Çernobil'de Büyük Yangın Çıktı

Ukrayna'dan son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre Ruslar ile ırkçılar Çernobil'e saldırdı. Saldırı sonucu bölgede yangın çıktı.

Haberler 27 Mart 2022 21:19 0
Rusya Saldırdı: Çernobil'de Büyük Yangın Çıktı

Ukrayna'da Rus işgali devam ediyor. Geçtiğimiz ay başlayan ve 30 günden fazladır devam eden savaştan bir son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre Çernobil'de büyük bir yangın çıktığı öğrenildi.


Her geçen gün daha da ilerleyen Rus ordusunun bu seferki hedefi Çernobil oldu. Gelen son dakika bilgilerine göre Çernobil'de büyük bir yangın çıktığı öğrenildi. Çevre Koruma Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada Rusların devam eden bombardımanının ve ırkçıların ormanları ateşe vermeleri üzerine bölgede yangın çıktığı ve yangının gittikçe büyüdüğüne yer verildi. Uydudan gelen güncel görüntülere baktığımızda 31 farklı noktada yangın çıktığı tespit edildi.


31 noktada çıkan yangının devam ettiğinin belirtildiği açıklamada , Çernobil yakınlarında bulunan Slavutiç adlı kasabanın günün erken saatlerinde Rusya ordusunun kontrolüne geçtiğine yer verildi. Slavutiç Belediye Başkanı yaptığı açıklamada kasabanın Rusya tarafından işgal edildiğini söyledi.


Slavutıç Belediye Başkanı Yuryi Fomiçev konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “3 gün önce Rus birlikleri tarafından kenti savaşmadan teslim etme konusunda ültimatom aldık. Ancak buna rağmen şehri kararlılıkla savunduk. Ama Slavutıç, bugünden itibaren işgal altında” ifadelerini kullanmıştı.


1986 senesinde Çernobil Nükleer Santrali'nin yer aldığı yerde dünyanın en kötü nükleer kazası meydana gelmişti. Santral kapalı olmasına rağmen sürekli kontrol altına alınmalı ve nükleer bölgenin korunması gerekmektedir.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç