Rusya Merkez Bankası'ndan Rekor Faiz İndirimi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Rusya Merkez Bankası'ndan Rekor Faiz İndirimi

Rusya Merkez Bankası tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve faizlerin 300 baz puan düşürüldüğüne , yüzde 17 seviyesine getirildiğine yer verildi.

Dünya 8 Nisan 2022 12:25 0
Rusya Merkez Bankası'ndan Rekor Faiz İndirimi

Ukrayna'ya saldırmasının ardından başlayan yaptırımlara karşı kendi parasının değerini arttırmak için rekor düzeyde faiz arttıran Rusya Merkez Bankası, yaptığı son dakika açıklamasında 300 baz puanlık faiz indirimine gittiğini duyurdu.


Rusya Merkez Bankası'ndan bir son dakika açıklaması geldi. Banka yaptığı açıklamada olağanüstü faiz indirimi konusunda karar aldığını kamuoyuna duyurdu. Söz konusu açıklamanın detaylarına baktığımızda 20 seviyesinde olan politika faizinde 300 baz puanlık indirim yapıldığı ve yüzde 17 seviyesine çekildiğine yer verildi.


YENİ FAİZ İNDİRİMİ DE GELECEK

Faiz kararının açıklandığı metne baktığımızda Rusya Merkez Bankası, bu ayın sonunda yapılması planlanan toplantılarda faiz indirimine devam edeceğini, ilave faiz indirimlerinin olası olduğunu kamuoyu ile paylaştı.


YENİ TOPLANTI AY SONUNDA

Rusya Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu toplantı tarihlerine baktığımızda bir sonraki toplantının 29 Nisan 2022 tarihinde yapılmasının planlandığı öğrenildi.


1050 BAZ PUAN FAİZ ARTTIRIMI YAPMIŞTI

Şubat ayında Ukrayna topraklarına saldıran Rusya, art arda gelen yaptırımlar sonrası Ruble'de görülen rekor değer kaybını azaltmak için faiz artırımına gitti. İlk PPK toplantısında Rusya Merkez Bankası 1050 baz puan faiz artırımı yaptı ve yüzde 9.50 seviyesinde olan politika faizini yüzde 20 seviyesine kadar çıkarmıştı.


Bu faiz artırımı ile birlikte Rusya'da faizler, son 20 yılın en yüksek seviyesine kadar tırmandı. Yapılan bu faiz indirimi ile faizler 17'ye çekildi. 29 Nisan günü yapılacak toplantıda da faiz indirimi yapılacağı aktarılıyor.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç