Rusya KKTC'de Konsolosluk Açmaya Karar Verdi!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Rusya KKTC'de Konsolosluk Açmaya Karar Verdi!

Rusya, KKTC'de konsolosluk açmak için girişimlere başladı! İşte haberin detayları...

Dünya 9 Ağu 2023 15:06 0
Rusya KKTC'de Konsolosluk Açmaya Karar Verdi!

Rus Tass haber ajansı Rusya'nın KKTC'de konsolosluk açacağını duyurdu. Kararın alınmasında siyasi imaların olmadığını söyleyen yetkililer "Çok yakın bir zamanda Lefkoşa şehrinin kuzeyinde konsolosluk hizmetleri vermeye başlayacağız" ifadelerini kaydetti.

Vladimir Putin'in Türkiye ziyaretini bu ay içerisinde yapılacağının duyurulmasının üzerinden çok geçmeden Rusya, Türkiye ile ilişkileri ve bölgedeki süreçleri önemli ölçüde etkileyecek bir karara imza attı.

Rus haber ajansı TASS, Rusya’nın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Büyükelçiliğinin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) başkenti Lefkoşa'da Rus vatandaşlarına yönelik konsolosluk hizmeti vermeye başlayacağını bildirdi.

LEFKOŞA'DA AÇILACAK
TASS’ın haberine göre Rusya’nın GKRY Büyükelçiliğinden bir yetkili, “Çok yakın bir zamanda Lefkoşa şehrinin kuzeyinde konsolosluk hizmetleri vermeye başlayacağız. Çalışmalar düzenli şekilde yapılacak.” açıklamasında bulundu.

Söz konusu adımın, Rusya’nın Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan Rus vatandaşlarına yönelik yükümlülüklerini yerine getirmek için atılacağına işaret eden yetkili, ABD, İngiltere, Almanya, İtalya ve Fransa’nın uzun süredir Kıbrıs’ın kuzeyine yönelik konsolosluk hizmetleri verdiğini kaydetti.

'KARARIN SİYASİ İMALARI YOK'
Öte yandan karara ilişkin konuşan Rusya'nın Güney Kıbrıs Büyükelçisinin "Kararın siyasi imaları yok, Rus vatandaşlarının ihtiyacı üzerine alındı" dediği öğrenildi.

KKTC'de yaklaşık 50 bin Rus vatandaşının yaşadığı ifade ediliyor.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç