Rusya Açıkladı: Barış İçin Daha Çok Yol Var
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Rusya Açıkladı: Barış İçin Daha Çok Yol Var

Rusya'dan son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada barış müzakerelerinde daha kat edilecek yolun çok olduğuna yer verildi.

Dünya 30 Mart 2022 14:31 0
Rusya Açıkladı: Barış İçin Daha Çok Yol Var

Kremlin'den son dakika açıklaması geldi: Yapılan açıklamada barış görüşmelerinde kat edilecek çok yol olduğu söylendi ve Ukrayna ile henüz bir anlaşma sağlanamadığına yer verildi.


Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov önceki gün Türkiye'de yapılan barış görüşmesi ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Basın mensupları ile bir araya gelen ve gazetecilere sorularını yanıtlayan Peskov, dünden bu yana Ukrayna ile anlaşmaya varıldığı gibi gözlemlerin olduğunu, ancak bunun doğru olmadığını, alınacak çok yolun olduğunu söyledi.


Rusya tarafının , masadaki çözüm önerileri karşısında kamuya açık yorum yapmaktan kaçındığını , yorum yapmanın görüşmelere bir faydasının olmadığını söyleyen Peskov, Ruble ile gaz satışına değindi. Peskov, söz konusu uygulamanın hayata geçmesinin zaman alacağını söyledi. Söz konusu düzenlemenin 31 Mart'tan itibaren devreye gireceğini ancak bunun aktif kullanımının zaman alacağı bildirildi.


Dünkü görüşmeler sonrası Rusya'nın bazı bölgelerden çekildiği haberlerinin ise taktiksel olduğu değerlendiriliyor. Bu konuda açıklama yapan analistler, çekilmelerin sınırlı olması nedeniyle taktiksel olduğunu söyledi.


Zelenskiy ise İstanbul'daki görüşmelerin olumlu geçtiği değerlendirmesinde bulundu.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç