Ruslar Artık Baltık Ülkelerine ve Polonya'ya Giremeyecek!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ruslar Artık Baltık Ülkelerine ve Polonya'ya Giremeyecek!

Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya, aldığı ortak kararla bugünden itibaren Rus vatandaşlarına Schengen vizesi vermeyeceğini açıkladı.

Dünya 19 Eylül 2022 22:01 0
Ruslar Artık Baltık Ülkelerine ve Polonya'ya Giremeyecek!

Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya, Rus vatandaşlarına kapılarını kapattı.

Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya, ortak kararla bugünden itibaren Rus vatandaşlarına Schengen vizesi vermeyecek. İsviçre ise bu yıl 9 binin üzerinde Rus vatandaşına vize verdi.

Avrupa Birliği (AB), geçen hafta Rusya ile vize kolaylığı anlaşmasını 12 Eylül'den itibaren askıya alma konusunda uzlaşıya vardı. Ardından Estonya, Letonya, Litvanya ve Polonya, yaptıkları ortak açıklamada, Rus vatandaşlarına vize vermeyi tümüyle durduracaklarını duyurdu. Uygulama, bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.

VİZE ALMALARI ZORLAŞACAK

Diğer AB ülkelerine girişte de Rus vatandaşları için kurallar, artık genel şartlardan ibaret olacak. Rusların vize alması zorlaşacak, başvurularda daha fazla belge istenmesi, vize işlemlerinin daha uzun sürmesi ve başvuru ücretlerinin artması söz konusu olabilecek.

FRANSA, ALMANYA, YUNANİSTAN KARŞI ÇIKTI

Baltık ülkeleri, Polonya, Finlandiya, Çekya gibi bazı ülkeler, bir süredir bu fikri destekliyordu ancak Fransa, Almanya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi gibi üyeler karşı çıkıyor, bunun yerine sadece kontrollerin sıkılaştırılmasını istiyordu.

İSVİÇRE KAPILARINI AÇTI

Öte yandan, bu yaptırımlar sonrası Ruslar seyahat rotalarını Avrupa'da olan ancak AB üyesi olmayan İsviçre'ye yöneltti. İsviçre makamları, yıl başından bu yana 9 binden fazla Rus'un vize başvurusunu onayladı. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç