Ruble Savaş Öncesinden Bile İyi Duruma Geldi: TL Hala Değer Kaybediyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ruble Savaş Öncesinden Bile İyi Duruma Geldi: TL Hala Değer Kaybediyor

Rus Rublesi, Rusya'nın petrol hamlesinden sonra savaş öncesinden daha iyi bir duruma gelirken TL, savaş öncesi dönemi aratıyor.

Döviz 6 Mayıs 2022 09:27 0
Ruble Savaş Öncesinden Bile İyi Duruma Geldi: TL Hala Değer Kaybediyor

Ruble savaş öncesi fiyatına geri döndü ama TL hala dönmedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasından sonra ABD ile Avrupa ülkeleri yaptırım listesi hazırladı. Art arda gelen yaptırımlar, Swift , bankacılık ve daha birçok alanda gelen yasaklar sonrası Ruble rekor düşüş göstermişti. Savaş öncesi 1 Dolar 80 Rus Rublesine denk geliyordu. Savaşın başladığı , yaptırımların şiddetlendiği dönemde Rus Rublesi 2 kata yakın değer kaybetti ve 1 dolar karşılığı 158 'e kadar geldi. Bunun ardından Rusya'nın attığı adımlar, enerji ihracatında Ruble şartının getirilmesi ve daha birçok adım, Ruble'ye değerini kazandırdı hatta savaş öncesinden daha iyi bir seviyeye geldi.

SAVAŞ ÖNCESİ 88'Dİ ŞİMDİ 65 OLDU

Savaş başlamadan önce 1 Dolar 80 Rus Rublesine denk geliyordu. Savaşın başladığı, en ağır yaptırımların gelmeye başladığı dönemde ise 1 Dolar 158 Rus Rublesi seviyesine kadar yükseldi. Ancak bugün gelen son dakika bilgisinde 1 doların 65.50 Rus Rublesi olduğu, Ruble'nin  savaş öncesinden bile iyi duruma geldiği görüldü. İşte Rus Rublesi 'nin dolar karşısındaki durumunu gösteren tablo:

TL DEĞER KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR

Savaş başlamadan önce dolar kuru 13,60 TL civarındaydı. Savaşın başlaması ile birlikte gelişmekte olan ülkelerin para birimleri değer kaybetti ve TL de değer kaybetmeye başladı. TL savaş etkisi ile 1 liradan fazla arttı ve 14.70 TL'ye kadar geldi. Ancak bu seviyeler sürekli kaldı ve TL savaş öncesi seviyesine dönemedi. Hatta yükseliş devam ediyor. Son verilere göre 1 dolar 14.88 TL.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç