Ruanda ile neden turizm anlaşması imzalandı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ruanda ile neden turizm anlaşması imzalandı?

Ruanda ile neden turizm anlaşması imzalandığı belli oldu. İşte gelen son dakika açıklaması ve detayları.

Kültür Sanat 30 Mayıs 2024 11:30 0
Ruanda ile neden turizm anlaşması imzalandı?

Türkiye Ruanda ile neden turizm anlaşması imzaladı? Detaylar belli oldu.

Kütlür ve Turizm Bakanlığı tarafından dün bir açıklama yapıldı ve Ruanda ile turizm anlaşmasının ilmzalandığına yer verildi.

İngiltere'nin mültecileri Ruanda'ya gönderme kararından sonra imzalanan bu turizm sözleşmesi sosyal medyada gündem olurken bunun, mültecileri ülkemize getirme amaçlı olduğu iddia edildi. Ancak bu iddialar yalanlandı.

Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş yaptığı son dakika açıklamasında bu sözleşmenin neden imzalandığını sorarak şunları söyledi:

"Türkiye Ruanda ile niye Turizm anlaşması imzalıyor? Ciddi ciddi soruyorum. Yetkili ve konu hakkında bilgisi olan insanlar Türkiye'ye yararının ne olduğunu yazabilirler mi? Eğer yararı YOK ise anlaşma niye imzalanıyor?"

NEDENİ BELLİ OLDU

Bu açıklaması sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinin kendisini aradığını söyleyen Demirtaş, imzalanan turizm sözleşmesinin nedeninin kendisine detaylı şekilde söylendiğini aktardı.

Açıklamaya göre bu imza, daha çok Soft Power adı verilen, ABD ve Avruypa ülkelerinin de sıklıkla kullanmdığı yöntemi içerdiği öğrenildi. Özgür Demirtaş söz konusu anlaşma ile ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi beni Turizm Bakanlığından arayıp bilgilendirdiler. Ruanda ile yapılan anlaşma Turist çekme amacı taşımıyor. Daha çok Soft Power dediğimiz, ABD ve Avrupa ülkelerinin sıklıkla kullandığı bir yöntemi içeriyor. Türkiye’nin turizm konusunda sahip olduğu deneyim paylaşımı ve verilecek eğitimleri yani Türkiye’nin bölgedeki etkisinin (şimdi olmasa bile ileride) artırılması amaçlanıyor"

"Şimdi beni Turizm Bakanlığı Başdanışmanı Tayfun Topal arayıp bilgilendirdi. Ruanda ile yapılan anlaşma Turist çekme amacı taşımıyor. Daha çok Soft Power dediğimiz, ABD ve Avrupa ülkelerinin sıklıkla kullandığı bir yöntemi içeriyor. Türkiye’nin turizm konusunda sahip olduğu deneyim paylaşımı ve verilecek eğitimleri yani Türkiye’nin bölgedeki etkisinin (şimdi olmasa bile ileride) artırılması amaçlanıyor"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç