Rize'den Sonra Bir İlde Daha Ekmeğe Zam Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Rize'den Sonra Bir İlde Daha Ekmeğe Zam Geldi

Önceki gün Rize'den gelen ekmek zammına bir il daha eklendi. Iğdır'da ekmeğe 50 kuruş zam geldi.

Yerel Haberler 19 Haz 2022 13:43 0
Rize'den Sonra Bir İlde Daha Ekmeğe Zam Geldi

Rize'den sonra bir ilde daha ekmeğe zam geldi.

Dün bir açıklama yapıldı ve Rize'de ekmek fiyatına zam geldiği, ekmeğin fiyatının 5 liraya çıktığına yer verildi. Bu açıklamadan sonra bir açıklama da bugün geldi. EDinilen bilgilere göre Iğdır'da 2.5 TL'ye satılmakta olan 20 gram ekmeğin fiyatına 50 kuruş zam geldi ve ekmek 3 liradan satılmaya başlandı.

Vatandaşlar söz konusu zamma tepki gösterdi. Fırıncılar ise girdi maliyetlerinin ciddi oranda arttığını, bu artış miktarının yeterli olmadığını söyledi. 

VATANDAŞ TEPKİLİ

Konu ile ilgili açıklama yapan Iğdırlı bir vatandaş, ekmek fiyatına yine zam geldiğini ve ne yepacaklarını bilmediklerini , ekmek fiyatlarının daha da artacağını söyledi. Bunun artık ayarlanması gerektiğini söyleyen vatandaş, "Beş nüfusa sekiz ekmek alıyorum. Daha önceden 2,5 liraya alıyorduk, şimdi 3 lira. Buğday fiyatı artınca ekmeğe zam istiyorlar. Doğal gaza, elektriğe zam geldi. Buna bir çare bulunması lazım" diyerek tepkisini dile getirdi.

FIRINCI AZ DEDİ

Cumhuriyet'e konuşan bir Fırıncı esnafı ise gelen zammın yeterli olmadığını, maliyetlerin ciddi şekilde arttığını söyleyerek, "Poşet 50 lira oldu. Her şeye zam geliyor. Girdi maliyeti arttı. Yine zam istiyoruz. Doğal gaz, elektrik, işçi maliyeti var. Un 500… Maya fiyatları yüksek, her şeye zam geldi. Zammı duyan vatandaş isyan ediyor. Sanki zammı biz yapıyoruz diye faturayı fırıncı esnafına kesiyor. Borcum olmasa ben de kapatacağım, zarar çok. Devlet maliyeti iyi biliyor. Zam düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Diğer illerde de yakın zamanda zamların yapılabileceği belirtiliyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç