Rize'de Taksi Ücretlerine Büyük Zam Geldi!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Rize'de Taksi Ücretlerine Büyük Zam Geldi!

Son günlerde akaryakıt fiyatlarının artmasıyla birlikte; Rize'de taksi ücretlerine büyük zam geldi! İşte yeni taksi tarifesi ve detaylar...

Yerel Haberler 30 Ağu 2023 09:24 0
Rize'de Taksi Ücretlerine Büyük Zam Geldi!

Son dönemde akaryakıt fiyatlarına gelen peş peşe zamlar birçok sektörü olumsuz etkiledi. Bu zamlar sadece otomobil sahiplerini değil tüm vatandaşları etkisi altına alıyor. Toplu taşıma ve taksi ücretlerinde yapılan yeni zamlar birçok bölgede duyurulmaya devan ediliyor.

Yeni Tarife Belli Oldu

Akaryakıt fiyatlarındaki sürekli artış, ulaşım ücretlerini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Rize ilinde taksi ücretlerine yapılan yeni zamlar, şehir içi ulaşımı oldukça pahalı hale getirdi. İndi bindi ücretinin 80 TL, taksimetre açılış ücretinin ise 50 TL olarak belirlendiği bu yeni tarife, İYİ Partili Meclis Üyesi ve ulaşım uzmanı Dr. Suat Sarı tarafından eleştirildi.

Yapılan son düzenlemeye göre, Rize'de taksi kullanmak oldukça yüksek bir maliyet gerektiriyor. İndi bindi ücreti 80 TL, taksiyi sadece açılışta kullanmak için ödenecek ücret ise 50 TL olarak belirlendi. Ayrıca, bir dakika bekletme ücreti de 3 TL olarak uygulanacak.

Daha önceki düzenlemede ise 15 Haziran tarihinde belirlenen taksimetre açılış ücreti 33 TL, kilometre başına ücret 13 TL ve kısa mesafe ücreti (1.300 metreye kadar) 50 TL idi. Bir dakikalık bekleme ücreti de 2 TL olarak belirlenmişti. Ancak, yeni tarife ile bu ücretler daha da yükseltilmiş oldu.

Yapılan bu zamlar sonrasında Rizeli vatandaşlar artık bu tarife üzerinden ücretlendirilecek. Bu durum akaryakıt zamlarının sadece otomobil sahiplerini değil tüm vatandaşları etkilediğini göze sermiş oldu. Ayrıca Eylül ayının gelmesiyle birlikte birçok diğer şehirde de yeni ücretlerin belli olması bekleniyor.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç