Reuters, Türkiye'de enflasyonun kaç olacağını açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Reuters, Türkiye'de enflasyonun kaç olacağını açıkladı

Son dakika haberi: Reuters, yıl sonu enflasyon beklentilerini açıkladı. İşte enflasyon rakamları beklentisi.

Ekonomi 30 Ağu 2023 08:01 0
Reuters, Türkiye'de enflasyonun kaç olacağını açıkladı

Reuters'ten enflasyon tahmini geldi.

TÜİK tarafından yaıplacak enflasyon açıklaması beklenirken uzman isimler, enflasyonun ne olacağı beklentilerini açıklamaya başladı. Bu açıklamalardan biri Reuters'ten geldi.

İngiliz Haber Ajansı Reuters'te yayınlanan son dakika haberinde sekiz ekonomistin enflasyon anketine katıldığı ve TÜFE'nin yüzde 5.3 ile 8.4 arasında gelmesi beklendiği bildirildi. Yıllık enflasyonun ise yüzde 53.4 ile 57.9 arasında olması bekleniyor.

Özellikle seçimlerden sonra dolar kurunun yükselmesi, buna ek olarak vergilerin getirilmesi ve akaryakıt fiyatlarında yaşanan 2 kattan fazla yükseliş, enflasyon rakamlarını ciddi anlamda etkiledi ve seçim öncesi baz etkisi ile birlikte düşüşe geçen enflasyon rakamları, seçimlerden sonra hızlıca artmaya başladı.

Seçim sonrası yaşanan fiyat artışlarından sonra Temmuz ayı TÜFE aylık bazda yüzde 9.49 oranında olurken bu yükseliş, sekiz aylık düşüşü bitirmiş oldu.

Merkez Bankası tarafından açıklanan enflasyon raporuna baktığımızda, daha önce yüzde 22.3 olarak belirlenen yıl sonu enflasyonu, yüzde 58 seviyesine çıkarıldı. 2024 yıl sonu enflasyon beklentisi ise yüzde 33 seviyesine geriledi.

REUTERS ANKETİNE GÖRE YIL SONU ENFLASYON NE OLUR?

Reuters'in yaptığı ankete göre yılsonu enflasyon beklentisi yüzde 55.7 seviyesinde. 8 ekonomistin beklentisi ise yüzde 45 ile 69 aralığında.

AĞUSTOS AYI ENFLASYONU NE ZAMAN?

Ağustos ayı enflasyon rakamları 4 Eylül 2023 Pazartesi günü açıklanacak. TÜİK, enflasyon rakamlarını saat 10.00'da kamuoyuna duyuracak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç