Reuters: Türkiye seçimden sonra gerçek enflasyonla yüzleşecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Reuters: Türkiye seçimden sonra gerçek enflasyonla yüzleşecek

Reuters'ten yerel seçim sonrası Türkiye analizi geldi. Haberde Türkiye'nin seçimden sonra gerçek enflasyonla karşılaşacağına yer verildi.

Ekonomi 11 Mart 2024 1
Reuters: Türkiye seçimden sonra gerçek enflasyonla yüzleşecek

Reuters: Türkiye, seçimden sonra gerçek enflasyonla yüzleşecek.

İngiliz Haber Ajansı Reuters tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamda seçimden sonra ülkemizde neler olacağına dair detaylara yer verildi. Açıklamada Türkiye ekonomisini seçimden sonra acı bir enflasyon gerçeğinin beklediğini söyledi.

YÜKSEK ZAMLAR NEDENİYLE MAĞDUR OLAN VATANDAŞLAR, DAHA DA MAĞDUR OLACAK

Yerel seçimlerden sonra inatçı şekilde yüksek devam eden enflasyonun düşürülmesi için daha fazla politika adımı atılacağını bildirdi. Senelerdir yükselen fiyatlar yüzünden zaten zor durumda olan vatandaşların daha fazla mağdur olacağına yer verildi.

BEKLENTİLER ARTTI

Bakan Şimşek'in sabır çağrısına değinilen haberde, "Şimşek, büyük vergi değişiklikleri planlamadığını belirtirken, Merkez Bankası da enflasyonun önümüzdeki aylarda tahminlerin üzerinde seyretmesi halinde faizleri daha fazla artıracağını işaret eden açıklama yaptı. Ancak Şubat ayı enflasyon verilerinin beklenenden yüksek çıkması ve iç talebin yüksek seyretmeye devam etmesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın iktidardaki AK Parti için sıkı bir kampanya yürüttüğü 31 Mart seçimleri sonrasına kadar daha fazla mali ve parasal adım atılacağına dair beklentileri artırdı" değerlendirmesine yer verildi.

DAHA DA SIKILAŞACAĞIZ

Reuters'e açıklamalarda bulunan Koç Üniversitesi öğretim Üyesi ve eski Merkez Bankası ekonomisti Prof. Dr. Selva Demiralp, yerel seçimlerden sonra para ve maliye politikalarının kısa sürenbin ardından yeniden sıkılaşacağını ve yıl ortasına kadar politika ilacının tüm acılığının tadılacağını söyledi. Enflasyonun en azından o zamana kadar yükseleceğini, asgari ücrete yapılan zam ve diğer mali adımların eriyeceğini söyledi.

500 BAZ PUANLIK FAİZ ARTIRIMI BEKLENİYOR

JPMorgan'ın 500 baz puanlık faiz artırımı beklentisine yer verilen haberde faiz artırımının Nisan ayında geleceğine yer verildi. Söz konusu haberde şu ifadelere yer verildi:

"Veriler ışığında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uzun süredir yüksek faize karşı çıkması ve son yıllarda beş merkez bankası başkanını görevden almasının yol açtığı hayat pahalılığı, enflasyonun düşeceğine dair derin karamsarlığı artırıyor"

Haberde kredi kartlarına kısıtlamaların da sürpriz olmayacağına, zaten uzun süredir bunun konuşulduğuna yer verildi.

Söz konusu haberde Türkiye'de yıl sonu enflasyonun yüzde 42.7 seviyesinde geleceğinin beklendiği bildirildi.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 4 Ay Önce
herşeyi batırdılar insanların aile düzenleri sarsıldı ! Ellerine yüzlerine gözlerine bulaştırdılar beceremiyosanız bırakın gidin artık yeter !!!