Reuters, TCMB Faiz Kararı Beklentisini Açıkladı: Ne Zaman Saat Kaçta?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Reuters, TCMB Faiz Kararı Beklentisini Açıkladı: Ne Zaman Saat Kaçta?

Son dakika haberi: Merkez Bankası'nın faiz kararı hakkında son dakika açıklaması geldi ve beklenti duyuruldu.

Ekonomi 19 Kasım 2022 10:28 0
Reuters, TCMB Faiz Kararı Beklentisini Açıkladı: Ne Zaman Saat Kaçta?

Merkez Bankası faizleri ne kadar indirecek? Reuters açıklama yaptı.

İngiliz Haber Ajansı Reuters'ten son dakika ahberi geldi. Gelen bilgilere göre Reuters Ekonomistleri, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 24 Kasım tarihinde alacağı faiz kararı için beklentisini duyurdu. Buna göre ekonomistler, TCMB'nin faizleri 150 baz puan indirmesini bekliyor..

BBC Türkçe'nin son dakika olarak aktardığı haberine göre ajansın 14 ekonomist ile yaptığı ankete katılanların her biri , Merkez Bankası'nın 24 Kasım'da alacağı faiz kararının 150 baz puan şeklinde olacağı tahminini paylaştı. 

Söz konusu tahminlerin tutması durumunda Merkez Bankası'nın 24 Kasım 2022 tarihinde saat 14.00'da faizi yıllık yüzde 9 seviyesine indireceği görülüyor. Enflasyon ise son rakamlara göre yüzde 85. Buna göre reel faiz oranı Yüzde -76 seviyesinde olacak.

Şimdiki seviyesi ile Türkiye, en düşük reel faizi veren ülke konumunda. Reuters anetine katılan ekonomistlerin Türkiye için enflasyon beklentisi yüzde 70.25 olurken dün açıklanan Merkez Bankası anketine göre ise yüzde 68.08 seviyesinde enflasyon bekleniyor.

Reuters'a göre Merkez Bankası, enflasyonuın cari açık kapanınca düşeceğini açıkarlarken hükümetin planlarına göre bunun 2025 yılını bulabileceği bildiriliyor. Merkez Bankası'nın anketine göre ise yıl sonu dolar beklentisi 19.54 TL seviyesidne oldu.

FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararını 24 Kasım 2022 saat 14.00'da açıklayacak. Faiz kararı açıklanınca finans7.com olarak takipçilerimize haber vereceğiz.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç