Resmi Gazete'de yayınlandı: Ticaret Bakanlığı 1033 memur alımı yapacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Resmi Gazete'de yayınlandı: Ticaret Bakanlığı 1033 memur alımı yapacak

Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan son dakika açıklamasında 1033 memur alımı yapılacağına yer verildi. Duyuru Resmi Gazete'de.

Memur Alımı İlanları 25 Ağu 2023 08:26 0
Resmi Gazete'de yayınlandı: Ticaret Bakanlığı 1033 memur alımı yapacak

Son dakika: Ticaret Bakanlığı 1033 memur alımı yapacak.

Ticaret Bakanlığı taşra teşkilatı bünyesinde istihdam etmek üzere 1033 memur alımı yapılacağı açıklandı. 25 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan son dakika açıklamasında 9 dereceli memur kadrosuna 1033 memur alınacağı bildirildi. Peki Ticaret Bakanlığı 1033 memur alımı başvurusu ne zaman? Başvuru şartları nedir? Alım ne zaman olacak?

ERDOĞAN İMZALADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayınlanan son dakika açıklamasında 1033 memur alımı yapılacağı bildirilirken karara şu şekilde yer verildi:

TİCARET BAKANLIĞINA KADRO İHDAS EDİLMESİNE İLİŞKİN CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ

MADDE 1- Ekli listede yer alan kadrolar ihdas edilecek 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin eki I sayılı Cetvelin Ticaret Bakanlığı bölümüne eklenmiştir.

MADDE 2- Bu Cumhurbaşkanı Kararnamesi yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Bu karara göre Ticaret Bakanlığında istihdam etmek üzere 1033 memur alımı yapılacağı görülüyor. Memur kadrosuna yapılacak memur alımının başvuru genel şartları şu şekilde:

-Türk vatandaşı olmak.

-Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

-Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

-Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak. 

-Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak.

-İlân edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak. 

İLAN NE ZAMAN?

Kadro ihdasından sonra kısa sürede memur alımının gelmesi bekleniyor. İlan geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için >>> TIKLAYIN
İOS için >>> TIKLAYIN
Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç