Resesyona Giren ABD Ekonomisi İçin Son Dakika Açıklaması (Resesyon Nedir, Ne Demek?)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Resesyona Giren ABD Ekonomisi İçin Son Dakika Açıklaması (Resesyon Nedir, Ne Demek?)

Son dakika haberi: Resesyona giren Amerika ekonomisi ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Son Dakika 28 Tem 2022 19:35 0
Resesyona Giren ABD Ekonomisi İçin Son Dakika Açıklaması (Resesyon Nedir, Ne Demek?)

Son dakika : Resesyona giren Amerika'dan son dakika açılaması geldi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde bugü,n büyüme rakamları açıklandı. Açıklanan büyüme rakamlarına baktığımızda Amerika Ekonomisinin 0.9 oranında daraldığı görüldü. Teknik açıdan bu veri ile birlikte ABD ekonomisi resesyona girmiş oldu. 

Resesyona girilmesi sonrası Amerika'dan son dakika açıklaması geldi. ABD Başkanı Joe Biden konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, ülke ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 0,9 daraldığına dair verilere ilişkin yaptığı değerlendirmede, "ABD Merkez Bankası (FED) enflasyonu düşürmeye çalışırken, ekonominin yavaşlaması sürpriz değil." ifadelerini kullandı.

Bir yazılı açıklama yapan ve Ticaret Bakanlığı tarafından bugün açıklanan vreileri değerlendiren Biden, ülkede istihdam oranlarının tarihi zirvede olduğunu söyledi.  İşe alımların gittikçe arttığını söyleyen ABD Başkanı Biden, "FED enflasyonu düşürmeye çalışırken, ekonominin yavaşlaması sürpriz değil." ifadelerini kullandı. 

Korona sonrası birçok zorlukla karşı karşıya kaldıklarını, ekonomilerin kötü etkilendiğini söyleyen Biden , "Biz doğru yoldayız, bu geçiş sürecinden daha güçlü ve güvenli çıkacağız." ifadelerini kullandı. 

2022 yılı ikinci çeyrek verilerinde 1 milyon kişinin işe alındığını ve tüketici harcamalarının giderek artmaya devam ettiğini söyleyerek açıklamsını sürdüren Biden, "Ekonomik planım, elde ettiğimiz ekonomik kazançları kaybetmeden, enflasyonu düşürmeye odaklı." dedi.

Bugün Nisan ile Haziran dönemine ait Gayri Safi Yurtiçi Hasıla verileri açıklandı ve öncü verilere göre ABD ekonomisi yüzde 0.9 daraldı. Beklenti ekonominin yüzde 0.5 oranında büyümesi yönündeydi. 

İLK ÇEYREKTE DE KÜÇÜLMÜŞTÜ

ABD ekonomisi ilk çeyerekte de yüzde 1.6 küçülmüştü. İki çeyrek üst üste küçülen ABD ekonomisi teknik olarak resesyona  girmiş oldu.

RESESYON ENDİR?

Resesyon ekonomide durgunluğu ifade eder. Konut satışları azalır, parasal sıkılaşma artar ve ekonomi durulur. Resesyon tanım olarak makroekonomide geleneksel olarak reel gayri safi yurt içi hasılanın iki veya daha fazla çeyrek yıllık periyotta arka arkaya negatif büyüme göstermesi durumudur. Ekonomide durgunluk olarak da adlandırılabilir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç