Resesyon Borsayı Vuracak: İki Dev Finans Şirketinden Hisse Tahmini
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Resesyon Borsayı Vuracak: İki Dev Finans Şirketinden Hisse Tahmini

İki dev finans şirketi tarafından son dakika açıklamaları yapıldı ve resesyonun henüz fiyatlanmadığını söyleyerek dikkat çeken tahminler yapıldı.

Borsa 21 Haz 2022 16:15 0
Resesyon Borsayı Vuracak: İki Dev Finans Şirketinden Hisse Tahmini

İki dev finans şirketi yaptıkları son açıklamada borsada ciddi düşüş beklediklerini söyledi.

İki Wall Street devi olarak bilinen Morgan Stanley ile Goldman Sachs isimli finans kuruluşları, son dönemlerde giderek güçlenen resesyon ihtimalini değerlendirdi. Henüz fiyatlamanın olmadığını, bu nedenle Amerika'da hisselerde daha fazla kayıp beklendiğine yer verildi.

Resesyon riskini değerlendiren ve bununla ilgili bir değerlendirme yazısı yayınlayan Morgan Stanley ile Goldman Sachs Group Inc. stratejistleri, hisse senetlerinde henüz resesyon fiyatlamasının görülmediğini, fiyatlamanın görülmesi ile birlikte ciddi düşüşler olabileceğini bildirdi. 

Aralarında Michael Wilson isimli önde gelen ekonomistin olduğu Morgan Stanley stratejistleri, konu ile ilgili bir değerlendirme raporu hazırladı ve hazırlanan rapora ilişkin notlar kamuoyu ile paylaşıldı. Yayınlanan nota baktığımızda Amerika'da bu seneki kayıp ile birlikte daha adil fiyatlara gerilemesine rağmen S&P 500 endeksinin yüzde 20'ye yakın düşüşle 3 bin puana inmesini bekledikleri belirtildi.

Ocak ayında zirveyi gören ve daha sonra düşüşe geçen S&P 500 endeksinde geçen hafta ciddi düşüş görüldü ve Ocak ayından bu yana yüzde 20'lik gerileme olduğu görüldü. Bu durumu değerlendiren analistler, resesyon sona erenek adar ayı piyasasının sona ermeyeceğini söyledi. 

GOLDMAN SACHS

Bir diğer ifnans kuruluşu Goldman Sachs da bir açıklama yayınladı ve stratejistler, hisselerin sadece ılımlı bir resesyonu fiyatlandırmaya başladığına yer verilerek hisse senetlerinin beklentilerde daha fazla bozulmaya karşı kırılgan olduğuna yer verildi.

Yükselen enflasyon ve Fed'in şahin duruşunun bir süre daha resesyona yol açacağını söyleyen Analistler, geçen haftalarda yatırımcıların riskli varlıklardan kaçtığını, bu nedenle düşüşler görüldüğünü söyledi. 

DOĞRU TAHMİN ETTİ

Kötümser görüşleri ile adından hep söz ettiren Morgan Stanley 'den Wilson, hisselerdeki satış dalgasını daha önceden tahmin etmişti. Wilson, tam ölçekli yaşanacak bir resesyonda S&P 500 endeksinin 2 ibn 900 puana kadr düşebileceğini söyledi.

Aralarında Peter Oppenheimer isminin de olduğu Goldman Sachs stratejistleri şimdiki ayı piyasasını döngüsel olarak gördüklerini,özel sektörün güçlü bilançoları ve negatif reel faizlerin yapısal ayı piyasalarıyla ilişkilendiren sistematik riskleri dengelediğini belirtti.

Not: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildiir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç