Reşat Karagöz: ASM grup elemanlarına kadro sözü tutulmalıdır
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Reşat Karagöz: ASM grup elemanlarına kadro sözü tutulmalıdır

TBMM'de açıklamada bulunan Reşat Karagöz, ASM grup elemanlarına kadro çağrısında bulundu.

Sağlık 5 Haz 2024 0
Reşat Karagöz: ASM grup elemanlarına kadro sözü tutulmalıdır

ASM Grup Elemanlarına kadro çağrısı mecliste.

Binlerce ASM Grup Elemanının kadro beklentisi devam ederken bu konuda meclisten son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, ASM grup elemanlarının mağduriyetlerini dile getirdi ve çözüm beklendiğini söyledi.

Kadroya alınmadıkları için aynı işi yaptıkalrı diğer kadrolu personellerle aralarında ciddi bir maaş ve özlük hakları farkı olan ASM grup elemanları, kadro taleplerini sürekli olarak sosyal medya üzerinden yineliyor ve birçok girişimde bulunuyor.

Bu sefer çağrı milletvekilinden geldi.

Aile Sağlığı merkezlerinde çalışan elemanların yıllardır kadro beklediğini, bu sözlerin yerine getirilmesi gerektiğini söyleyen CHP'li Karagöz, şu ifadeleri kullandı:

"Aile sağlık merkezlerinde çalışan grup elemanları yıllardır aldıkları kadro sözlerinin yerine getirilmesini beklerken artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarıyla mücadele etmeye devam ediyor. Daha önce yine Meclis sıralarından dile getirmiş olduğumuz görev ve sorumluluk bakımından kamuya bağlı ancak özlük hakları ve maaş konularında kamudan bağımsız herhangi bir ticari alandaki İş Kanunu’na göre çalışan ASM grup elemanlarının kadroya alınma, eşit işe eşit maaş, özlük haklarında iyileştirme, maaşlarda iyileştirme ve ek ücret alma talepleri uzun zamandır karşılanmayı bekliyor. Hemşire, ebe, ATT, temizlik personelleri ve tıbbi sekreterlerden oluşan bu sağlık ordusu için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı gerekli çalışmaları yürütmeli ve yıllardır çözüm bekleyen bu konuda da tasarruf tedbirleri bahanesinin arkasına saklanılmamalıdır"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç