Renault Yenilenmiş 2. El Araba Alımı Satımına Başlıyor: Fiyatları Ne Kadar, Satış Ne Zaman?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Renault Yenilenmiş 2. El Araba Alımı Satımına Başlıyor: Fiyatları Ne Kadar, Satış Ne Zaman?

Yenilenmiş ikinci el araba satışı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Renault, 2. el araba satışına başlayacak.

Taşıt 24 Ekim 2022 10:31 2
Renault Yenilenmiş 2. El Araba Alımı Satımına Başlıyor: Fiyatları Ne Kadar, Satış Ne Zaman?

Renault yeni bir sisteme başlıyor: Yenilenmiş ikinci el araba satışı başlıyor.

Geçen yıllarda telefonlara bu sistem gelmişti. İkinci el telefonlar , srvisler tarafından tamamen yenilenmiş ve yenilenmiş 2. el adı altında 1 yıl garantili şekilde satışa çıkarılmıştı. Bu adım tutunca şimdi de taşıtta böyle bir sisteme geçileceği açıklandı.

Geçen Haziran ayında bu konunun sorulduğu Renault Group Türkiye CEO'su Hakan Doğu, "Değerlendirme aşamasındayız" demişti. Gelen son dakika açıklamasına göre değerlendirme aşamasının olumlu sonuçlandığı ve fabrika çıkışlı ikinci el araç döneminin resmen başlayacağı öğrenildi.

TÜRKİYE'DE İKİNCİ EL ARAÇLARIN KADERİ DEĞİŞİYOR

Refactory adı altında İspanya ve Fransa'da uygulanmakta olan söz konusu sistemde araçlar fabrikada komple bakıma girerek tüm sıkıntıları gideriliyor ve değişmesi greeken parçaları değişiyor. Daha sonra bu araçlar fabrika çıkışlı ikinci el araç olarak satışa sunuluyor. Söz konusu sistemde son aşamaya gelindiğini söyleyerek açıklamasına başlayan Doğu, "Teknolojik olarak yatırımlarımızın kararını verdik. Türkiye’de ikinci elin kaderini değiştireceğiz. Yeni bir oyun kuracağız. Muhtemelen diğer üreticiler bizi taklit edecek. Çünkü, otomobile doğru ulaşma yöntemi bu olacak. 10 yıl boyunca aracı sürekli yenileyip garantiler vererek, halkın güvenerek kullanacağı uygun fiyatlı araçlar yapacağız" ifadeleri ile yeni sistemi duyurdu.

SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?

Yenilenmiş araç satışı ile ilgili detayları da kamuoyuna açıklayan Doğu, yenileme mekrezinin Bursa'da bulunan Oyak Renault fabrikası olacağını söyledi ve, "Başlangıçta 6 yaşına kadar araçlar yenilecek sonrasında bunu 10 yaşa kadar uzatmayı planlıyoruz. Motor da dahil her şey yenilenebilecek. 2 yıl da garanti sunulacak" dedi.

YENİLENMİŞ 2. EL ARAÇLAR NERELERDE SATILACAK? KİMLER SATACAK?

Yenilenmiş ikinci el araç satışlarının yapılacağı yerler hakkında da konuşan Doğu, araçların alım satım işlemlerinin ilk aşamada bayilerden yapılacağını söyledi. 

Refactory adı altında Fransa'da uygulanan bu sistem için Flins fabrikası seçilmiş ve fabrikanın geri dönüşüm yenileme ile araştırma tesisinde bu konuda çalışmalar yapılmıştı. Şirket burayı 2. el araçların fabrikadan yeni çıkmış gibi yapılmasında kullanıyor. 

ARAÇ SATIŞLARI TÜRKİYE'DE NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Söz konusu sistem hakkında konuşan Doğu, 2023 yılında Türkiye'de yenilenmiş 2. el araçların satılacağını söyledi. 

YENİLENMİŞ İKİNCİ EL ARAÇLARIN FİYATI NE KADAR OLACAK?

Fiyatların ne olacağı konusunda henüz bir bilgi gelmedi. Ancak fiyatların sıfır araçtan biraz ucuz, ikinci elinden biraz pahalı olması bekleniyor. Peki siz böyle bir araç alır mısınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

SATIŞLAR NASIL OLACAK?

Yenilenen ikinci el araçların 2023 yılından itibaren Türkiye'de satışa sunulacağına yer verildi. Araç alım işlemlerinin, satış işlemlerinin başlamasına kısa süre kaldı. Araç satışları başladığında fiyatları ve satış noktalarını takipçilerimizle paylaşacağız. Haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ikinci el arabalardan daha pahalıysa almam ben şahsen, herzaman ucuzluk olsun idealleriniz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
ikinci elden biraz pahalı olması olmadı sıfır alırım daha iyi her nekadar sıfırlanmış olsa bile kullanılmış bir araç sonucda