Rekor Zamlar Geldi: İşte İstanbul - Sivas, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Adana, Trabzon Otobüs Bileti Fiyatları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Rekor Zamlar Geldi: İşte İstanbul - Sivas, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Adana, Trabzon Otobüs Bileti Fiyatları

Son dakika haberi: Son akaryakıt zamlarından sonra zam gelen otobüs bilet fiyatlarına, akaryakıta indirim gelmezse yeni zam geleceği açıklandı.

Taşıt 19 Haz 2022 10:08 6
Rekor Zamlar Geldi: İşte İstanbul - Sivas, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Adana, Trabzon Otobüs Bileti Fiyatları

MEMLEKETE GİTMEK İSTEYENLER BİLET FİYATLARINA BAKINCA VAZGEÇİYOR.

Yaklaşan Kurban bayramı'nda memlekete gitmek isteyen vatandaşlara şok geldi. Bilet fiyatlarına en son Ramazan ayında bakan ve o tarihteki ciddi yükselişe şaşıran vatandaşlar, o günden bu güne gelen zamların ardındna yeni bilet fiyatları karşısında şok geçirdi.

RAMAZAN BAYRAMI'NDAN ÖNCE BENZİN VE MOTORİN 20 LİRAYDI

2 Mayıs günü başlayan Ramazan Bayramı'ndan hemen önce de zam gelmiş ve benzin ile motorin fiyatları 20 lira seviyelerine gelmişti. Şimdi ise benzin ile motorin fiyatları 30 liraya yaklaştı. Yaşanna bu artış bilet fiyatlarına yüklü zam olarak yansıdı. 

ESKİDEN TÜRKİYE'NİN BİR TARAFINDAN DİĞER TARAFINA GİDEBİLİYORKEN...

Konu ile ilgili tepkilerini dile getiren vatandaşlar, "Eskiden Türkiye'nin bir tarafındna diğer ucuza gidebileceğimiz para ile şimdi ancak Ankara'dan İstanbul'a gidebiliyoruz" dedi. 

YENİ ZAM YOLDA

Brent petrol fiyatı son günlerde ciddi düştü. 1 hafta önce 123 dolarda olan brent , şu sıralar 113 dolar seviyesinde. Yaşanan bu düşüş henüz fiyatlara indirim olarak yansımadı. Sektör kaynaklarından da bu konuda herhangi bir açıklama henüz gelmedi. 

CHP Enerji Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın yaptığı son dakika açıklamasında zaten zamlanan bilet fiyatlarının, akaryakıta indirim gelmemesi durumunda yeniden zamlanacağını söyledi ve, “Bayramda asgari ücretli ailelerin memleketlerine gitmesi imkansız hale geldi. İktidar, vatandaşlarımızı rahatlatmak için akaryakıtta derhal vergi indirimi yapmalı ve bayram boyunca paralı otoyol ve köprülerin tamamı da ücretsiz olmalı” ifadelerini kullandı. 

 

BİLET FİYATLARI NE KADAR?

İstanbu Ankara , İstanbul İzmir , İstanbul Sivas, İstanbul Trabzon , İstanbul Adana ve İStanbul Diyarbakır bilet fiyatları ve gelen zam miktarları şu şekilde:

Konu ile ilgili yapılan açıklamada vergi indirimleri ile bilet fiyatlarının aşağı çekilebileceği bildirildi. Akaryakıtta yapılacak vergi indiriminin sadece ulaşıma bilet fiyatlarına değil tüm sektörlere can suyu olacağını bildiren uzman isimler, indirim gelmemesi durumunda bu bilet fiyatlarının daha da yukarı çıkacağını söyledi.

2022 yılı Kurban Bayramı 9 Temmuz 2022 Cumartesi günü.

BİLETTE TAKSİT DÖNEMİ

Bilet fiyatları o kadar yükseldi ki artık firmalar, biletlerde kredi kartına taksit yapmaya başladı. 

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben sık sık istanbula gidiyorum kızım ogrenci issizim issizlik dul maaşim yok annemler emekli zar zor ordan burdan bulup gitmeye ugrasiyorum bursa istanbul bize gerekirse yuruyerek gidin diyen yetkili veya firmalar var ne olur sizi anliyoruz ama bizler de perisan olduk yazıktır gunahtır yeter
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
R
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Böyle birşey yok arkadaş 4250 alıyorum bir çocuğum var vallahi ben ekmek alamaz oldum vallahi billahi tallahi korkuyorum eşim biraey isterse ona yok diyim diye
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ya erzurum aydın 500 tl iken rezv. Yaptık gittim aynı gunun aksamina bileti alirken 550 istedi vermiyosan iptal edeyim dedi bileti
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Her şeyi taksit yapar olduk zaten. Sürekli gelecekten yiyoruz