Rekor Kıran Kiralık Evler İçin Gençler 2 Yol Seçiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Rekor Kıran Kiralık Evler İçin Gençler 2 Yol Seçiyor

Son dönemlerde ciddi şekilde artan kira fiyatlarına gençlerden iki çözüm geldi. Gerçi bunlar çözümden daha ziyade masraftan kaçınma oluyor.

Emlak 14 Nisan 2022 09:23 1
Rekor Kıran Kiralık Evler İçin Gençler 2 Yol Seçiyor

ARTAN KİRA FİYATLARINA İKİ ÇÖZÜM GELDİ. İKİ ÇÖZÜM, ÇÖZÜMDEN ZİYADE MASRAFTAN KAÇINMA.


Son dönemlerde astronomik fiyatlara kadar çıkan kiralar için herhangi bir düzenleme gelmedi. Kiralarını ödeyemeyen gençler ise çareyi iki yolda buldu. Bunlardan ilki internet üzerinden yayınlanan ev arkadaşı ilanları olurken bir diğeri ise ailenin yanına taşınmak oldu.


Önce pandemi sonra Ukrayna Savaşı derken emtia fiyatları rekor üstüne rekor kırdı. İnşaat ürünlerinde yaşanan büyük sıkıntının ardından ev fiyatlarında rekor üstüne rekor gelmeye başladı. Ciddi şekilde ev fiyatlarının artmasının ardından kiralar da artmaya başladı. İstanbul'da asgari ücretin altına ev bulmak imkansız hale gelirken diğer büyükşehirlerde de ciddi sıkıntılar yaşanıyor.


İŞSİZLİK SIKINTISI

Küresel düzeyde yaşanan işsizlik sıkıntısı devlet bütçelerine oldukça yük getiriyor. İşsizlik ödenekleri ve diğer yardımların altında zorlanan devletler , yeni istihdam planları açıklıyor. Para ve iş kaybı nedeniyle de gençler umutsuz günler geçiriyor. Son dönemlerde gençlerin çoğu ya ailesinin yanına taşınıyor ya da kendisine bir ev arkadaşı bularak masrafları bölmenin peşinde.


Sadece ülkemizde ev arkadaşı için internet üzerinden binlerce ilanın yayınlandığı görüldü. Bunu yapanların oranı az. Daha çoğu kaldıkları evlerden çıkıp ailelerinin yanına taşınmakta çözümü buluyor. Ailesinin evinde kira ödemeden para biriktirmek isteyen gençler, kira , ev sorununa çözüm bekliyor.


Gayrimenkul fiyatlarında yaşanan yükselişle birlikte kira fiyatlarının da yükselmesi sonrası evlenecek gençler kara kara ne yapacaklarını düşünüyorlar. Düğüne ciddi şekilde masraf yapan gençler, daha sonrasında kiralık ev bulmakta zorlanıyor. Bulsa bile fahiş fiyatlara kiraya geçmek zorunda kalıyor.


EV ALMAK HAYAL OLDU

Son gayrimenkul zamlarının ardından en düşük yerde evler yüzde 40 oranında artış gösterdi. Bu rakam, büyükşehirlerde yüzde 100 seviyesine kadar çıkıyor. Eskiden evlenen çiftler, düğünden gelen altınları peşinat yapıp kalanı kredi çekerek kendi evlerini alabiliyordu. Ancak şimdi düğüne gelen altın getiremiyor , getirse bile düğünde toplanan altınla peşinat dahi yapılamıyor. Kalanı kredi çekmek isteyen vatandaş ise bir ömür maaşının yarısından fazlasına kredi vermek zorunda kalıyor.


Gençler , bu konulara artık bir çözüm gelmesini, yüksek fiyatlara çözüm getirilmesini istiyor.


Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Tam yerinde bir açıklama yapıldığını düşünüyorum çünkü şuan gerçekten böyle bir sorunla karşı karşıyayız