Rekor Kıracağı Tarih Açıklandı: Fed Sonrası İlk Dolar, Altın ve Bitcoin Tahmini Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Rekor Kıracağı Tarih Açıklandı: Fed Sonrası İlk Dolar, Altın ve Bitcoin Tahmini Geldi

Son dakika haberi: Fed faiz kararından sonra dolar, gram altın ve bitcoin konusunda ilk tahmin geldi.

Altın 10 Mayıs 2022 23:50 0
Rekor Kıracağı Tarih Açıklandı: Fed Sonrası İlk Dolar, Altın ve Bitcoin Tahmini Geldi

İslam Memiş'ten dolar kuru ve altın tahmini.

Dolar ve altın fiyatlarında Fed sonrası hareketlilik devam ederken bir son dakika açıklaması geldi. Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş yaptığı son dakika açıklamasında dolar kuru ve altın fiyatları hakkında önemli Haziran ve Temmuz ayı uyarılarında bulundu. 

FED SONRASI İLK TAHMİN GELDİ

Fed faiz kararını geçen gün açıkladı. Açıklamada 50 baz puan faiz artırımı geldi. Bu açıklamadan sonra İslam Memiş'ten dolar kuru ile altın fiyatları hakkında ilk açıklama geldi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yaptığı açıklamada dolar kurunda kritik seviyeleri duyurarak Haziran ve Temmuz ayı uyarılarında bulundu. 

Dolar kurunun Haziran ve Temmuz ayında zirveleri görebileceğini söyleyen Memiş, yatırımcıları bu konuda uyardı.

DOLARDA VE ALTINDA YÜKSELİŞ SÜRECEK Mİ?

Dolar kuru ile altın fiyatlarında yüksleişin devam edeceğini söyleyerek sözlerine başlayan Memiş, yatırımcılara fırsat aralığı verildi. Dolar kurunda 15 liranın üzerinin görüldüğünü söyleyen Memiş, 15.30 TL seviyesinin güçlü bir destek seviyesi olduğunu ve kısa vadede bu seviyenin takip edileceğini söyledi. Kısa vade için alt bant ise 14.80 TL diyen Memiş, 14.80 TL ile 15.30 TL seviyelerinin takip edileceğini , yatırımcıların bu seviyeleri takip etmesi gerektiğini söyledi. 

ZİRVE YAPACAĞI TARİHİ AÇIKLADI

Dolar kurunun gelecek ay ve Temmuz ayında, özellikle Temmuz ayında yeni zirveleri göreceğini söyleyen Memiş, "15 Lira seviyesinin altına sarkma yaşanırsa dövizle ticaret yapanlar ve döviz borcu olanlar bu fırsatı değerlendirmeli diye düşünüyorum. Özellikle dolar endeksinin 104 seviyesinde olduğu bir gündeyiz. Muhtemelen de yıl içerisinde bu yükselişler devam edecek"  dedi.

BASKILAR

FED'in yıl içinde toplamda 150 baz puan faiz artırımına gidebileceğini söyleyen Memiş, faiz kararlarının piyasaları sallayacağını söyledi. Dolardaki fiyat düşüşlerinin geçici olduğunu söyleyerek sözlerini sürdüren Memiş, "Doların her geri çekilmesi veya 15 Lira seviyesinin altındaki rakamlar orta ve uzun vade için kalıcı olmayacağını da bize göstermiş oluyor" dedi.

ALTIN GÜMÜŞ VE KRİPTO PARALAR

Memiş yaptığı son dakika açıklamasında, piyasadaki baskılardan dolayı diğer emtia fiyatlarında düşeceğini söyledi ve altın-gümüş ile kripto paralarda düşüşlerin olacağını söyledi. 

ALTINDA AL SAT YAPANLAR DİKKAT

Bankalardan altın alıp satanlara uyarıda bulunan Memiş, "Gümüş ve altın fiyatlarının veya döviz kurlarının ekranda gördüğü fiyatlar ile alakası olmadığını" söyledi.

DOLAR KURU NE KADAR?

1 Dolar şu sıralar 15.25 TL seviyesinden işlem görüyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

1 gram altın şu sıralar piyasalarda 901 lira seviyesinden işlem görüyor.

KRİPTO PARALAR

Bitcoin piyasada 31 bin 52 dolar seviyesinden işlem görüyor. Ethereum ise 2 bin 338 dolar seviyesinden işlem görüyor. BNB 320 dolar seviyesinden işlem görürken XRP 0.51 dolar. SOL fiyatı ise 66 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. İslam Memiş'in açıklamalarıdır. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç