Ramazan Orucuna 3 Gün Kala Et Fiyatlarına Bir Zam Daha Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ramazan Orucuna 3 Gün Kala Et Fiyatlarına Bir Zam Daha Geldi

Et fiyatlarına bir zam daha geldi. Edinilen son dakika bilgilerine göre Ramazan'a 3 gün kala bir fiyat artışı daha geldi ve bu zam yüzde 10 civarında uygulanacak.

Ekonomi 30 Mart 2022 22:53 0
Ramazan Orucuna 3 Gün Kala Et Fiyatlarına Bir Zam Daha Geldi

Ramazan ayına 3 gün kala et fiyatlarına yüzde 10 civarında bir zam geldi.


Dünya Gazetesi'nden Ömer Gören, bugün aktardığı son dakika bilgisinde et fiyatlarına yeni bir zammın geldiğini duyurdu. Son zamla birlikte 31 Mart'tan sonra dana karkas fiyatının 90 liraya çıkacağı bildirildi. Perakende mevcut fiytatların üstüne 10 ile 15 lira arasında bir zam yapılacağı bildirilirken Ramazan'dan önce yapılan bu fiyat artışı , Ramazan'da evine et almak isteyenler tarafından üzüntü ve tepki ile karşılandı.


ARTIK TEMEL TÜKETİM GIDASI OLMAKTAN ÇIKIYORLAR


Tavuk, dana ve koyun etine son dönemlerde ciddi oranda zamlar geldi ve fiyatları , artık bunları temel tüketim gıdası olmaktan çıkardı. Fiyat tabelalarını her gün değiştirmek zorunda kalan esnaf, artık fiyatların sabitlenmesini talep ederken halkın büyük bir kesimi, zorunlu olarak vejetaryen olmakla karşı karşıya kalıyor. Çeşitli stratejilerle günü kurtarma derdinde olan esnaf, zamların arkasının kesilmeyeceği kanaatinde.


Son dönemlerde sürekli fiyatların artmasının yanı sıra et kesen ve dağıtan kişiler de dert yanıyor. Girdi maliyetlerinin oldukça yükselmesi ve her gün daha da yükselmesinin süreceğini bildiren tüccarlar, bayrama kadar kırmızı et fiyatlarına 5 ile 6 lira arasında bir zam daha geleceğini bildirdi. Arz ve talep dengesinin piyasa şartlarını belirlediğini ifade eden sektör yetkilileri, Ocak ayından bu yana hem perakende hem de toptan satışlarda yüzde 15'lere varan bir düşüş görüldüğüne yer verildi. Son dönemlerde vatandaş daha az et alırken toptancılar ile kasaplar , yemekhanelere , catering firmalarına restoranlara, yurtlara ve diğer yerler yaptıkları satışlarla çarkı döndürebiliyor.


SÜT VEREN DAMIZLIKLAR KESİLİYOR


Son dönemlerde yem maliyetleri ile elektrik ve doğalgaz fiyatlarının artması nedeniyle hayvancılık sektörünün de zor günler geçirdiği bildirilirken , sattığı sütten kar edemeyen üreticilerin süt veren damızlık inekleri kesime göndermek mecburiyetinde kaldıkları ifade edildi. Bu şekilde devam etmesi durumunda 6 ay içinde bir et krizinin yaşanabileceği ifade edildi.


Sektör yetkilileri yaptıkları açıklamada, her sene fiyat artışlarının Ramazan'dan önce olduğunu, ancak daha sonra tekrar düştüğünü , ancak şimdi zamların kabak tadı vermeye başladığını bildirdi. Kasaplar, vatandaşların kasaba girip kıyma fiyatını sorduğunu ve öğrenince alamadan geri döndüğünü söylüyor.


Dana karkas etinin fiyatı 85 ile 90 lira arasında. Bunun nedenlerinden biri de ete gelen 1 liralık zammın Kars'ta ki dananın fiyatını 500 lira arttırdığı bildirildi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç