Ramazan Öncesi Havalar Isınıyor: İşte Ülke Geneli Hava Durumu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ramazan Öncesi Havalar Isınıyor: İşte Ülke Geneli Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada ülke genelinde havanın ısınacağına yer verildi. Sıcaklıklar Çarşamba günü etkisini ülke genelinde hissettirmeye başlayack.

Haberler 28 Mart 2022 16:38 0
Ramazan Öncesi Havalar Isınıyor: İşte Ülke Geneli Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve Ramazan ayından önce hava sıcaklıklarının artacağına, soğuk havaların ülke genelinde etkisini kaybedeceğine yer verildi.


2 Nisan 2022 günü Ramazan oruç ayı başlayacak Ramazana günler kala vatandaşlar internet üzerinden araştırmalara başladı. Araştırma yapan vatandaşlar, hava durumunun nasıl olacağını, hava sıcaklıklarındaki düşük seyrin devam edip etmeyeceğini araştırmaya başladı. Biz de bu yazımızda Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak açıklamaya yer verdik.


Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi internet adresi üzerinden yapılan son dakika açıklamasına baktığımızda hava sıcaklıklarının yarın doğu bölgelerinde ve Çarşamba günü de Türkiye genelinde artmaya başlayacağına yer verildi. Gelecek haftanın başına kadar hava sıcaklıkları Türkiye genelinde hissedilir şekilde artacak. Ortalama 5 ile 10 derece arasında yaşanacak sıcaklık yükselişi sonrası yurtta sıcak hava etkisi başlayacak.


Sıcaklıkların artması nedeniyle Doğu ve İç Bölgelerin yüksek kesimlerinde biriken kar kütlelerinin erimesi bekleniyor. Meteorolojiden yapılan son uyarıda bu kütlelerin erimesi nedeniyle heyelan, çığ ve su baskını riski oluşabileceğine yer verildi ve vatandaşların dikkatli olması gerektiğinin altı çizildi.


Bu hafta Çarşamba gününden sonra bazı illerde beklenen sıcaklık değerleri ise şu şekilde:


İstanbul'da 21,

Adana'da 27,

Samsun'da 26,

Ankara'da 25,

Antalya'da 27,

Trabzon'da 25,

İzmir'de 26,

Kayseri'de 26,

Erzurum'da 12,

Bursa'da 29,

Eskişehir'de 25,

Malatya'da 24,

Afyonkarahisar'da 21,

Bolu'da 22

Diyarbakır'da 23 derece


İşte ülke genelinde önümüzdeki günlerde beklenen hava durumu:






Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç