Ramazan kolisinde ürünler azaldı fiyatı arttı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ramazan kolisinde ürünler azaldı fiyatı arttı

Son dakika haberi: Ramazan Kolisine bu sene yüksek oranda zam geldi. İçindeki ürünler azaldı fiyatı ise yüzde 131 arttı.

Tarım 9 Mart 2023 10:23 0
Ramazan kolisinde ürünler azaldı fiyatı arttı

Son dakika haberi: Ramazan kolisine yüzde 131 zam geldi.

Ramazan ayına sayılı günler kala en çok araştırılan konu Ramazan Kolisi oldu. İhtiyaç sahibi vatandaşlara Ramazan Kolisi almak isteyenler, Ramazan Kolisinin bu sene ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. Son 1 yılda gıda fiyatlarında yaşanan yükselişle birlikte klasik ramazan kolisinin fiyatı 99 lira 90 kuruş seviyesinden 229 lira 90 kuruş seviyesine kadar çıktı. Geçen sene en büyük lüks Ramazan kolisi 289 lira iken bu sene fiyatı yüzde 89 seviyesinde sertış göseterdi ve 549 liraya kadar çıktı.

RAMAZAN KOLİSİNDE NE VAR?

Ramazan Kolisinde geçen sene ortalama olarak 33 ürün yer alırken bu sene ürün sayısı ortalama olarak 30'a çekildi. Kolilerdeki ürünler azaldı ama fiyatı ciddi şekilde arttı. Kolilerde olan temel gıda ürünlerine baktığımızda başlıca salça, tuz, ayçiçek yağı, un, kuru fasulye, çay, reçel, hazır çorba, küp şeker, makarna ve gazlı içecek olduğu görülüyor.

İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği (İGDOT) Mustafa Karlı yaptığı son dakika açıklamasında fiyatların son birkaç aydır aynı seviyede kaldığını söyledi. Karlı, "Gıda fiyatlarında çok fazla yükselme yok. Gıda ürünlerinin fiyatları üç beş ay öncesine göre daha uygun. Örneğin 18 litrelik bir ayçiçeği yağının fiyatı 640 liraydı, şu an 550 liradan satılıyor. Şu an 300 liranın altında bir koli yok. 300, 400 ve 500 lira gibi koli fiyatları mevcut. Bu koliler talebe göre şekilleniyor. Geçen seneye göre Ramazan kolileri biraz yüksek" ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç