Ramazan Hocayı öldüren kişi, neden ona saldırdığını söyledi: Başkası ile karıştırmış
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ramazan Hocayı öldüren kişi, neden ona saldırdığını söyledi: Başkası ile karıştırmış

Ramazan Hoca'yı öldüren kişinin ifadesi ortaya çıktı. İşte öldürme nedeni ve yaşanan olayın detayları.

3.Sayfa 2 Şubat 2024 3
Ramazan Hocayı öldüren kişi, neden ona saldırdığını söyledi: Başkası ile karıştırmış

Ramazan Pişkin'in katili, neden onu öldürdüğünü açıkladı.

Geçen gün meydana gelen feci olayda bir kişi, Diyarbakırlı Filozof Hoca olarak bilinen, yaptığı dini konuşmalar ile adından çokça söz ettiren, birçok sveni olan Ramazan Pişkin'e namazda saldırdı ve onu bıçaklayarak öldürdü.

Erkan B. adlı saldırganın savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı. Gelen son dakika açıklamasında saldırgan, "Bana cinsel tacizde bulunan Afgan uyruklu Saboor Muradı zannettim" dedi.

İfadesine baktığımızda Erkan B.'nin Ramazan Hoca'yı tanımadığını söyleyerek, "Ramazan Pişkin’i tanımıyorum. Ben kendisini Afgan uyruklu Saboor Muradı zannettim. Kendisi beni evine davet ederdi. Bana sigara içtiğimi bildiği için uyuşturucu hap ve Afgan macunu olarak bilinen maddelerden veriyorlardı. Ben kendimi kaybediyordum" ifadelerini kullandığını söyledi.

2017 İLE 2021 ARASI İSTİSMARDA BULUNDU

Söz konusu yıllar arasında kendisine cinsel saldırıda bulunulduğunu söyleyen Erkan B. "Bu kişiler tarafından 2017-2021 tarihleri arasında cinsel istismara da uğradım. Bu istismara ilişkin herhangi bir şikayetim bulunmamaktır. Sadece aileme anlattım" dedi.

OLAYA GÜNÜ

Saldırgan, savcılık ifadesinde şunları söyledi:

"Olay tarihinde de Ramazan Pişkin’in Saboor Muradı olduğunu bilerek yaralamak amacıyla gittim. Ben gittiğimde kendisine önce taş attım. Taş isabet etmeyince kendisi taşı alarak bana karşılık verdi. Bende olayın heyecanıyla üzerimdeki bıçağı çıkararak karın bölgesine 2-3 defa sapladım. 

Benim herhangi bir dini grup ve cemaatle bağlantım yoktur.  Ramazan Pişkin’i olaydan önce ilk kez 2021 yılında sosyal medyada gördüm. Daha sonra iki ay kadar öncede babamın dükkanına 5 dakika mesafede bulunan çaycı Ramazan Hoca isimli iş yerinde gördüm. 

Saboor sürekli rüyama giriyordu. Suçta kullandığım bıçağı Eminönü’nden aldım. Öldürmek kastım yoktur. Yaralamak amacıyla gitmiştim. Olay nedeniyle pişmanım"

Kaynak: Finans7

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 5 Ay Önce
Yalan söylüyor insan yuzundendemi tanımaz idam istiyoruz tüm Türkiye bir alimin böyle olmaz
Ziyaretçi 5 Ay Önce
ifade çeliskili azmettiren var
Ziyaretçi 5 Ay Önce
Akıl hastasıyım diyerek cezai ehliyeti kalkar