Ramazan Bayramı Tatilinin Kaç Gün Olacağı Netleşti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ramazan Bayramı Tatilinin Kaç Gün Olacağı Netleşti

2022 yılı Ramazan Bayramı tatilinin kaç gün olacağı netleşti. Peki tatil 9 gün mü olacak? Ramazan Bayramı tatili ne zaman başlayacak? İşte detaylar.

Haberler 20 Nisan 2022 12:04 1
Ramazan Bayramı Tatilinin Kaç Gün Olacağı Netleşti

Bayram tatilinin kaç gün olacağı netleşti.


2022 yılı Ramazan Bayramı için geri sayımda son günlere girildi. Ramazan ayının son günlerine girilmesi ile birlikte internet üzerinden en çok araştırılan konu , Ramazan Bayramı tatilinin kaç gün olacağı konusu oldu. Bu konuda hala Cumhurbaşkanlığından ya da ilgili kurumlardan resmi bir açıklama gelmemesi vatandaşların kafasını karıştırırken öğrenciler , kamu personelleri ve özel sektör çalışanları, bayram tatilinin kaç gün olacağını internet üzerinde araştırmaya başladı. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda konu ile ilgili bilgilere yer verdik.


RAMAZAN BAYRAMI HANGİ GÜNLERE DENK GELİYOR?

2022 yılı Ramazan Bayramı Arife günü Pazar gününe denk geliyor. Bayramın ilk günü ise Pazartesi gününe denk geliyor. Bu nedenle vatandaşlar 9 gün tatil olup olmayacağını araştırıyor. İşte Ramazan Bayramı takvimi:


  • Ramazan Bayramı Arife günü: 1 Mayıs 2022 Pazar günü.
  • Ramazan Bayramı 1. Günü: 2 Mayıs 2022 Pazartesi günü.
  • Ramazan Bayramı 2. Günü: 3 Mayıs 2022 Salı günü.
  • Ramazan Bayramı 3. Günü ise 4 Mayıs 2022 Çarşamba günü.


KABİNEDEN AÇIKLAMA BEKLENİYORDU

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında kabine toplantısı yapıldı. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabinede alınan kararları kamuoyu ile paylaştı. Ancak açıklamada bayram tatilinin kaç gün olacağı konusunda bir ifadeye yer verilmedi. Bu nedenle bayram tatili sadece 3 gün olacak. Hafta sonunun eklenmesi ile toplamda 5 gün olacak.


9 GÜN OLMAYACAK

Ramazan Bayramı tatili 9 gün olmayacak. Eğer 9 gün tatil ihtimali olsaydı geçen hafta kabine sonrası ya da en geç bu hafta bir açıklama gelirdi. Bu nedenle bayram tatilinin Çarşamba sona ermesi ve Perşembe yeniden mesaiye başlanması bekleniyor. Sizce bayram tatili 9 gün olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.


KURBAN BAYRAMI TATİLİ

2022 yılında Kurban Bayramı tatilinde de vatandaşlar 9 gün tatil yapamayacak. Kurban Bayramı bu sene Cumartesi gününe denk geliyor. 8 Temmuz Cuma günü bayram arifesi olacak. Kurban Bayramı 4. günü ise Salı gününe denk geliyor. Bu nedenle tatilin Cuma öğleden sonra (yarım gün) başlaması ve Salı akşam bitmesi bekleniyor. İşte Kurban Bayramı'nın takvimdeki tarihleri.


Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nasıl haber yapıyosunuz bayram tatilinin kaç gün olduğu belli oldu yazıyosunuz başlıkta sonra haberde Bayram tatilinin kaç gün olacağı konusunda bir ifadeye yer verilmedi diye haber yapıyosunuz