Rakı, Alkol ve Sigara Fiyatları Zammında İndirim Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Rakı, Alkol ve Sigara Fiyatları Zammında İndirim Geldi

Alkol ve sigaraya gelen ÖTV zammının detayları belli oldu. Otomatik zamla yüzde 60 artacak fiyatlar, müdahale ile düşürüldü.

Ekonomi 27 Mayıs 2022 15:12 0
Rakı, Alkol ve Sigara Fiyatları Zammında İndirim Geldi

Son dakika haberi: Alkol ile sigarada zam düştü.

Alkol ile sigara fiyatları ile ilgili son dakika haberi geldi. Habertürk'ten Rahim Ak , kaleme aldığı yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı. Edinilen bilgilere göre sigara ile alkolde ÖTV zam oranının düşürüldüğü öğrenildi. 

NORMALDE YÜZDE 60 OLACAKTI

Her 6 ayda bir enflasyon rakamlarına göre bir hesaplama yapılır ve ÖTV'de ona göre bir artış yapılır. Alkol ile sigarada yapılan bu artışlar Temmuz ile Ocak aylarında yürürlüğe girer. Ancak bu sene bir değişiklik yapıldı ve zamlar 1 ay erkene alındı.

BUGÜN YAYIMLANDI

27 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazete sayısında önemli bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda sigara ile alkolde ÖTV artışı yapıldığı görüldü. Yapılan artış sonrası bir bilgi geldi.

NORMALDE YÜZDE 60 GELECEKTİ

Açıklanan enflasyon rakamlarına göre Temmuz ayında bir hesaplama yapılacaktı ve yüzde 60'lara varan zamlar olacaktı. Sigara fiyatlarına da yüksek zam geleceği ve en ucuz paketin 40 liraya çıkacağı belirtilmişti. Ancak bugün yapılan zamlarla birlikte bir ay sonraki yüzde 60 zammı azaltılmış oldu.

SİGARAYA 10 LİRA ZAM GELECEKTİ

Normalde Temmuz ayında sigaraya 10 ile 12 lira arasında zam yapılacaktı. Ancak bugün alınan karar ile zam miktarı 1 ile 2 lira arasında tutuldu. 

Alkol fiyatları ile ilgili yapılan açıklamada ise , "Alkollü içkilerde ise yüzde 25’lik artış birada yaklaşık 5, şarapta litrede 25 ve rakı, votka, cin ve viski gibi yüksek alkollü içkilerde ise 33 liralık (70cl) fiyat zammına neden olacak." ifadelerine yer verildi. 

Bugün gelen zamla birlikte bira fiyatı en az 5 lira artacak. Şarap fiyatı ise litrede 25 lira artacak. 70'lik şaraplarda fiyat 17 buçuk lira artacak.

Şimdi 279 lira olan 70'lik rakının fiyatı 312 liraya çıkacak. Votka fiyatı 310 liradan 343 liraya ve viski fiyatı 380 liradan 413 liraya çıkacak. 

Bu zamların yanı sıra şirketlerin enflasyon kaynaklı zam da uygulayacağı ve bunlara ek olarak yeni zamlar yapacağı öğrenildi.

HANGİ TARİHTEN İTİBAREN

Zamların Haziran ayından itibaren yürürlüğe gireceği öğrenildi. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç