Putin'in 'Seferberlik' Açıklamasının Ardından Antalya'da Kiralık Daire Krizi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Putin'in 'Seferberlik' Açıklamasının Ardından Antalya'da Kiralık Daire Krizi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ülkesinde kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından Rus vatandaşları ülkeyi terk etmeye başladı. Putin'in kısmi seferberlik açıklaması Antalya'da kira krizini de tetikledi.

Dünya 29 Eylül 2022 20:38 0
Putin'in 'Seferberlik' Açıklamasının Ardından Antalya'da Kiralık Daire Krizi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi seferberlik çağırısının ardından otomobil sahipleri soluğu sınırlarda diğer rus vatandaşları ise havalimanlarına akın etti. Rusların yoğun rağbet gösterdiği şehirlerden Antalya'da kiralık daire sıkıntıları baş gösterdi.

Antalya'da, daha önce 2-3 aylık ev kiralayıp kira ücretlerini ödemeden ülkeyi terk eden ruslar yüzünden ev sahipleri de konutlarını kiralamaktan çekinir hale geldiler. Rusya-Ukrayna savaşının başlangıcında yoğun şekilde Ukraynalıların ilgi gösterdiği Antalya'da , Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi seferberlik açıklamasının ardından şimdi de Rus vatandaşı yoğunluğu hiç olmadığı kadar fazlalaştı.

Öyle ki, Ruslar önlerini göremedikleri için ülkelerine bir süre dönmemeyi, sıkıntılı süreci Türkiye'de geçirmeyi hedefliyor. Hâl böyle olunca barınma ihtiyacını karşılamak isteyen Rus vatandaşları, ev bulmakta sıkıntı yaşıyor. Okulların açılmasıyla birlikte Antalya'daki konut krizinin daha da artabileceği belirtiliyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç