Putin'den Türk ekonomisine tehdit
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Putin'den Türk ekonomisine tehdit

Rusya Devlet Başkanı Putin'den Türk ekonomisine yönelik bir uyarı geldi. Putin, ekonominin zarar görebileceğini söyledi.

Ekonomi 7 Haz 2024 1
Putin'den Türk ekonomisine tehdit

Putin'den Türkiye ekonomisine tehdit. İşte gelen son dakika açıklaması.

Seçimlerden sonra Mehmet Şimşek idareye geçti ve faizler yükseltildi. Tüm dünyada faiz artırımı olurken bizde inen faizler, şimdi tam tersi yönde yükseldi ve yüzde 8.5 seviyesinden yüzde 50'ye kadar çıktı.

Yeniden ortodoks politikalara geçilen şu günlerde bir son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklama tepki topladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptığı son dakika açıklamasında Türkiye'nin batı ülkelerinden kredi ve yatırım almaya bel bağlamasının Rusya ile ekonomik ilişkilere zarar verdiğini ve bunun Türk ekonomisine zarar vereceğini söyledi.

KÖTÜ BİR ŞEY DEĞİL ANCAK KAYIP OLUR

Yabancı haber ajanslarından basın mensupları ile bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'de yaşananlar ile ilgili, “Olup bitenlere tarafsız bir gözle bakıyorum, bana öyle geliyor ki Türk hükümetinin ekonomik bloğu son zamanlarda Batılı finans kuruluşlarından kredi, yatırım ve hibe almaya bel bağladı. Bu belki kötü bir şey değil ancak Rusya ile ticari-ekonomik ilişkilerdeki kısıtlamalarla ilişkilendirilirse Türk ekonomisinin kayıpları kazançlarından daha fazla olacaktır, benim görüşüme göre böyle bir tehdit var" değerlendirmesinde bulundu.

Sadece rakamlara baktıklarını, ayrıntılara bakmadan bu konular hakkında iyi bilgi sahibi olduğunu söyleyen Putin, "Bu özel olarak değerlendirilmesi gereken bir konu. Biz sadece rakamlara bakıyoruz ve makroekonomik göstergeler şu anda Türk hükümetinin özel dikkatini gerektiriyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 49 Gün Önce
bu hükümetin baka şimşek ten kurtulmadğı sürece bu ekonomik çöküşten kurtulamaz