Putin Net ve Sert Konuştu: Batıya Resti Çekti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Putin Net ve Sert Konuştu: Batıya Resti Çekti

Rusya Devlet Başkanı Putin bir son dakika açıklamasında bulundu ve yaptırımlara karşı sert konuşarak batılı ülkelere rest çekti.

Dünya 5 Nisan 2022 20:15 0
Putin Net ve Sert Konuştu: Batıya Resti Çekti

Putin'den son dakika açıklaması: Batıya rest çekti.


Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından batı, Rusya'ya karşı ekonomik savaş açtı. Açılan ekonomik savaşta Rusya'ya çok sayıda yaptırım uygulandı ve Rus petrolü ile Rus gazına da yaptırımlar gelmeye başladı. Yaptırımlara Rusya'da aynı şekile karşılık verirken bir son dakika açıklaması daha geldi ve Rusya Devlet Başkanı Putin, bugün düzenlenen sanayi ve tarımsal kalkınma konulu toplantıda batılı ülkelere resti çekti.


Rusya'nın ekonomisi, dünya enerji ve gıda krizinin görüşüldüğü toplantıda Putin, bu krizlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve yeni krizlerin kapısını açtı. Batılı ülkelerin Rusya'ya karşı başlattıkları yaptırımlara değinen ve bunlara tepki gösteren Putin, yaptırımların uluslararası anlamda krizlere neden olduğunu söyledi. Putin toplantı sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Gelişmiş ülkelerin ekonomi, enerji, gıda politikalarındaki hataları, tüm dünyada gıda ürünleri fiyatlarında keskin bir artışa yol açtı. Bu durum, son haftalarda sadece derinleşiyor. Ortaklarımızı, onların ekonomi ve enerji alanındaki hatalarını Rusya’ya yıkma ve bu bağlamda oluşan sorunları yine bizim zararımıza olacak şekilde çözme girişimlerini gözlemliyoruz. Bazı Avrupa ülkelerinin şirketimiz Gazprom üzerindeki baskı da dahil olmak üzere dünyadaki enerji sektöründe durum kötüleşmesine neden oluyor” ifadelerini kullandı.


"İKİ UCU KESKİN BIÇAK" BENZETMESİ


Gazprom'un üzerine olan mal varlıklarının dondurulması ve yaptırım uygulamasına ilişkin Almanya ile bazı ülkelerdeki tartışmalara da değinen Putin, batılı ülkelerden bazı Rus mallarının kamulaştırılmasına yönelik duyumlar aldıklarını söyledi ve "Demek bu kadar ileri gidecekler. Öyleyse bunun iki ucu keskin bir silah olduğunu kimse unutmasın” ifadelerini kullandı ve tepkisini bu şekilde dile getirerek rest çekti.


Son dönemlerde tüm dünya ülkelerinde gıda fiyatlarında yaşanan krize de değinen Putin, “Bu yıl küresel gıda kıtlığı sorununu dikkate alarak ihracat konusunda ihtiyatlı olmalıyız. Artan üretim hacimlerinin Rusya’daki gıda fiyatlarının dünya pazarından daha düşük olmasını sağlayabiliriz” ifadelerini kullandı.


Ülkede yaşanan gıda sorununun, fiyat pahalılığının , batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımların sonucu olduğunu söyleyen Putin, işletmelerin çalışmasının engellendiği, Belarus'tan gübre alınması zincirinin bloke edildiğini söyledi ve "Batı’da gübre üretimi ise yüksek doğalgaz fiyatları nedeniyle azalıyor. Fiilen bu da Batı’daki ortaklarımızın faaliyetlerinin bir sonucu” dedi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç