Puanı Düşük Olanlara YKS Ek Tercihlerinde Şok: Tercih Yapamayacaklar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Puanı Düşük Olanlara YKS Ek Tercihlerinde Şok: Tercih Yapamayacaklar

YKS ek tercih başvuruları devam ediyor. Başvurular devam ediyor ancak getirilen yeni düzenleme birçok adayın tercih yapmasına engel oluyor.

Sınav 9 Eylül 2022 11:10 31
Puanı Düşük Olanlara YKS Ek Tercihlerinde Şok: Tercih Yapamayacaklar

YKS ek tercihi yapacaklara kötü haber!

YKS ek tercihi yapacak adaylar , kılavuzun yayınlanması ile birlikte sevindi. Çünkü kontenjanlar artmıştı. Kayıt yapmayan on binlerce adaydan boşalan kontenjanlara ek tercihlerle öğrenci alımı yapılacak. Hemen tercih kılavuzuna bakan adaylar şokla karşılaştı.

TERCİH LİSTELERİ HAZIRLANDI

Tercih listelerini hazırlayan adaylar, ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi üzerinden giriş yaptı ve tercih kodlaırnı girerek tercihlerini yapmaya başladı. Ancak tercihlerini yapan adaylar, başvuruyu tamamla dediğinde bir şokla karşılaştı.

  • 1. tercihinizdeki programı tercih edebilmek için ilgili puan türünde, programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olmanız gerekmektedir.
  • 2. tercihinizdeki programı tercih edebilmek için ilgili puan türünde, programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olmanız gerekmektedir.
  • 3. tercihinizdeki programı tercih edebilmek için ilgili puan türünde, programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olmanız gerekmektedir.
  • 4. tercihinizdeki programı tercih edebilmek için ilgili puan türünde, programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olmanız gerekmektedir.
  • 5. tercihinizdeki programı tercih edebilmek için ilgili puan türünde, programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olmanız gerekmektedir.

Bunun nedeni ise YKS ek tercihlerinde artık sadece puanınıza denk olan yerler yazabileceksiniz. Diyelim puanınız 250 ve siz tercihlerinizde 250 puanın üzerinde puanla alım yapmış bölümleri yazamayacaksınız. Sadece puanınızın altında olan bölümleri yazabileceksiniz.  Bu durum öğrencilerin tepkisine neden olurken birçok öğrenci , bu nedenle tercih yapamayacak.

BÖLÜMLERDE BOŞ KONTENJAN OLACAK

Bu şart nedeniyle ek tercihler sonucunda bölümlerde birçok kontenjan boş kalacak. Sizce bu şart doğru mu? Kaldırılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Kadın erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (31)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 7 Ay Önce
çok yazık adaletsizlik buraya da gelmiş yazık
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
GERCEKTEN YAZIK GÜNAH BUNCA EMEGE YAZIK .YAZIKLAR OILSUN
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
çok yazık ne yapmak istediklerini anlayamadım açıköğretime kayıt bile yapılamıyor saçma sapan bir sistem :((
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
neyin emeği sınava giripp çıkmıssın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
hiç bir şekilde açık öğretime bile kayıt yaptıramıyorum yazık gğnah gitti emeklerimiz