PTT'den Ailelere Müjde! Okul İçin 1800TL Ödeme Yapılacak!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

PTT'den Ailelere Müjde! Okul İçin 1800TL Ödeme Yapılacak!

Okulların açılması yaklaşırken PTT'den velilere müjdeli haber geldi! Okula giden öğrenciler için 1800TL destek ödemesi yapılacak! İşte haberin detayları...

Eğitim 29 Ağu 2023 15:27 0
PTT'den Ailelere Müjde! Okul İçin 1800TL Ödeme Yapılacak!

Türkiye'de yeni eğitim öğretim dönemi yaklaşırken anne ve babalarda kara kara düşünmeye başladı. Ekonomik kriz ve artan enflasyon sonrası vatandaşın cebine darbe gelirken milyonlarca veli okul ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağını düşünmeye başladı.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine 1800 TL destek ödemesi yapılacağı resmen açıklandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen destek ödemelerine bir yenisi daha eklenirken sosyal yardım ödemeleri kapsamında da bu kez ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için de yeni ödemeler yapılacağı belirtildi.

Öğrencilerin ihtiyaçlarını rahat bir şekilde karşılayabilmesi amacıyla yapılan ödemeler dikkat çekerken yeni dönemde 1800 TL ödeme yapılacağı aktarıldı. E-devlet sistemi üzerinden yapılacak başvurular sonrasında ailelere ödeme yapılacağı vurgulandı.

ÖĞRENCİ DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURU ŞARTLARI

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocukları unutmadı. Eğitim öğretim döneminde kısa bir süre kala bakanlık 1800 TL ödeme detaylarını da duyurdu.

T.C kimlik numarası ve şifre ile e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra başvuru işlemlerinin yapılabileceği vurgulandı. Başvuru yapan ailelerin belirlenen şartları sağlaması gerekmektedir. Bu kapsamda aile içerisinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması şartı aranıyor. Belirlenen şartı sağlayan aileler ödemeleri PTT üzerinden alacak.

E-DEVLET BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Öğrenci destek ödemelerinden faydalanmak isteyen ailelerin e-devlet sistemi üzerinden başvuru formunu doldurması gerekirken TC kimlik numarası ve şifreyle de sisteme giriş yapmasından hemen sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yazarak sosyal yardım ve destek başvuru formunu doldurmalıdır.

ÖDEMELER PTT'DEN

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi aileler için 1800 TL'lik destek ödemesini detaylarını paylaştı.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç