PttAVM halka arz oluyor: İlk bilgiler belli oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

PttAVM halka arz oluyor: İlk bilgiler belli oldu

Halka arzlarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada PttAVM'nin halka arz olacağına yer verildi.

Halka Arz 21 Ara 2023 0
PttAVM halka arz oluyor: İlk bilgiler belli oldu

PttAVM halka arz oluyor.

PTT Genel Müdürü Hakan Gülten bir son dakika açıklamasında bulundu. Gülten yaptığı açıklamada PTT'nin iştirakleri arasında olan PttAVM'nin halka arz edileceğini söyledi.

PttAVM'nin ilk defa halka arz edilmesinin gündemde olduğunu söyleyen Gülten, sürecin çok uzun süreceğini düşünmediklerini, halka arzdan gelecek para ile elde edilecek gelirlerin depo kurma ve PttAVM'ye ytapacakları yatırımlara harcamayı düşündüklerini söyledi.

2 senedir halka arz çalışmaları olduğunu söyleyen Gülten, gelecek aylar içerisinde kararın açıklanacağını söyledi. SPK ile görüşme halinde olduklarını söyleyen Gülten, yüzde 15'lik kısmının halka arz edileceğini, geleecek günlerde yapılacak açıklama ile nihai kararın açıklanacağını söyledi.

Şirket ile ilgili bilgi veren Gülten, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ülkemizin ilk pazaryeri PttAVM’dir. Şu anda ürün adedimiz ve üye sayımız milyonlarla ifade ediliyor” diye konuştu. Türkiye’deki satıcıların ürünlerini dünyanın her yerine ulaştırmaya çalıştıklarını anlatan Gülten, “Yani bir günde dükkânın önünden geçen yüz kişiye hitap eden bir esnafımız şu anda milyarlarca insanın önüne çıkabilecek bir potansiyele sahip. Biz de PttAVM’de yaptığımız yatırımlarla bunu geliştirdik. Şu anda Katar’da bu ülkenin Posta İdaresi ile işbirliği içinde bir e-ticaret sitemiz var. Sadece Katar Postası ile kalmadık dünyanın bütün Posta İdareleri ‘bu işi nasıl başardınız, nasıl yapıyorsunuz’ diye sunumlar almak istiyor”

HALKA ARZ NE ZAMAN?

Halka arz için gelecek günlerde açıklama gelmesi bekleniyor. Başvurular başladığında haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç