PTT personel, memur ve KPSS'siz işçi alımı ilanı geliyor 2023 başvuru formu iş başvurusu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

PTT personel, memur ve KPSS'siz işçi alımı ilanı geliyor 2023 başvuru formu iş başvurusu

Son dakika haberi: PTT personel alımı için son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada personel sayısının çok eksildiğine yer verildi.

KPSS'siz Personel Alımı 10 Mart 2023 15:26 55
PTT personel, memur ve KPSS'siz işçi alımı ilanı geliyor 2023 başvuru formu iş başvurusu

Personel sayısı çok eksildi: PTT memur ve personel ile KPSS'siz işçi alımı geliyor.

PTT'nin yıllardır beklenen personel alımı hala yayınlanmadı. Yapılan son dakika açıklamasında PTT'de personel sayısının azaldığına yer verildi. Azalan personel sayısının azalması sornası yeni alımın gündemde olduğu öğrenildi.

SON DAKİKA: PERSONEL SAYISI AZALDI

Meclise verilen soru önergesine Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu verdiği cevapta personel sayısının, çalışanların emekli olması, istifa ve vefat gibi nedenlerden dolayı azaldığını söyledi. Azalan personellerin yerine yeni alım yapılması için çalışmaların yapılacağı bildirildi.

Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"PTT A.Ş. Genel Müdürlüğünde 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi 12.295, İdari Hizmet Sözleşmeli 11.216 olmak üzere toplam 23.511 personel çalışmaktadır. Emeklilik, istifa, vefat vb. gerekçelerle yıllar itibarıyla personel sayısı azalış göstermiştir.

PTT A.Ş. Genel Müdürlüğünde görev yapan personelin nakil işlemleri. Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde Çalıştırılacak İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmelik'in 64 üncü ve Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü Personeli Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 12 nci maddesi gereğince isteğe bağlı, eş durumu, sağlık durumu, olağanüstü ve zaruri haller, hizmetin gereği, engellilik durumu ve süreye bağlı olarak yapılmaktadır.

Diğer taraftan, PTT A.Ş. Genel Müdürlüğünde personel istihdamı; "Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde Çalıştırılacak İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmelik"in 7'nci maddesinde yer alan hükümler doğrultusunda gerçekleştirilmektedir"

HANGİ KADROLARA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

PTT personel alımı için geri sayımda sona girilirken en merak edilen konu alımın hangi kadrolara olacağı konusu oldu. Söz konusu alımın büro personeli, uzman yardımcısı, sekreter, postacı, mühendis, güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi ve şoför kadrolarına yapılması bekleniyor. Siz hangi kadroya alım bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

ALIM YAPILACAK

Gelen bu açıklamada personel sayısının çok azaldığı ve yeni personel alımı yapılacağı bildirildi. İlan tarihi ise yine verilmedi. İlan gelince haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara - Özel Haber

Yorumlar (55)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
yaş şartı olmasınn.
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Şoför alımı varmı
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Şoför alımı varmı
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Ben deprem zede birisi olarak işe ihtiyacım var özel güvenlik kimliğim var
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Şoför alımı varmı