PTT Personel Alımında Son Dakika Açıklaması: İlan Beklerken...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

PTT Personel Alımında Son Dakika Açıklaması: İlan Beklerken...

PTT personel alımı hakkında son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada personel alımı bekleyenlere kötü haber verildi.

Sözleşmeli Personel Alımı 17 Eylül 2022 20:56 0
PTT Personel Alımında Son Dakika Açıklaması: İlan Beklerken...

PTT personel alımı yapacağına personel çıkardı.

PTT personel alımı hakkında son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada PTT bünyesinde çalışan toplam personel sayısına yer verildi. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda personel sayısına ve alınması gereken personel sayısına yer verdik.

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan'ın soru önergesine cevap veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, PTT bünyesinde çalışmakta olan personel sayısını şu şekilde verdi:

"PTT AŞ Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında dağıtıcı personel, memur, teknik personel, hizmet alımı suretiyle çalışan taşeron firma elemanı ve 399 sayılı KHK'nin  I sayılı cetvele tabi olarak çalışan olmak üzere  , toplam 37 bin 447 personel istihdam edilmektedir. 

PTT AŞ Genel Müdürlüğü tarafından hukuka uygun olarak yedi bölgede 24 ay süreli ayrım dağıtım hizmet alımı ypılmış olup, hizmet alımı suretiyle görev yapan taşeron firma personelinin işe alım veişten çıkarma dahil olmak üzere tüm özlük hakları  istihdam edildikleri firmanın tasarrufunda bulunmaktadır. Ayrıca, alt işverene tabi çalışan işçilerin sendika üyelikleri e devlet üzerinden taşeron firma personelinin kendisi tarafından yapılmakta olup istifaları da yine e devlet üzerinden kendilerince yapılmaktadır."

2 SENE ÖNCE KAÇ PERSONEL VARDI?

Bundan 2 sene önce, 2020 yılında PTT bünyesinde çalışan kişi sayısı 43 binden fazla olarak açıklanmıştı. Şimdi ise PTT bünyesinde çalışan kişi sayısı 37 bin 447 olarak açıklandı. Arada 6 bin kişilik bir fark var. son günlerde ciddi şekilde azalan personel sayısının arttırılması ve yeni personel alımı yapılması gerekiyor. 

İlan gelince bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara ÖZEL HABER

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç