PTT Personel Alımında Kötü Haber: İşçi Alımı Başvuru Formu Geldi Ama...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

PTT Personel Alımında Kötü Haber: İşçi Alımı Başvuru Formu Geldi Ama...

PTT işçi personel alımında adaylara kötü haber. 4 yıldır personel alımı yapmayan PTT, uzun süren sessizliği sonrası bir ilan yayınladı ama...

Haberler 23 Tem 2022 00:44 8
PTT Personel Alımında Kötü Haber: İşçi Alımı Başvuru Formu Geldi Ama...

PTT personel ve işçi alımında kötü haber: Buraya hiç çalışmayan ve zarar eden bir kurum bırakalım.

PTT 'den geçen gün yapılan açıklamada şirketin geçen sene 5 şehir haricinde diğer tüm şehirlerde zarar ettiği öğrenildi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada PTT'nin en çok zarar ettiği iller sırasıyla İzmir, Ankara ve Adana  geldi.

PTT'nin İstanbul, Aksaray, Kütahya, Muğla ve Kilis'te kar ettiği, bu illerin dışında kalan tüm illerde zarar ettiği öğrenildi. Şirketin son yıllardaki kar zarar bilançosu ise şu şekilde:

  • 2019 yılında 1 milyar 218 milyon TL,
  • 2020 yılında 741 milyon TL,
  • 2021 yılında ise 387 milyon TL

zarar etti

İŞÇİ PERSONEL ALIMINDA DA SINIFTA KALDI

PTT , son olarak 2018 yılında yaptığı personel alımının ardından 4 yıldır bir personel alımı ilanına çıkmadı. 4 senedir hiç personel ihtiyacı mı olmadı yoksa nasıl işler yürüyor anlamış değiliz. Ancak PTT 4 yıldır , ha aldık ha alacağız derken hala personel alımı ilanına çıkmadı.

İŞÇİ ALIMINDA KÖTÜ HABER: İLAN GELDİ AMA BİZ HABER YAZINCA HEMEN KALKTI

PTT'nin geçen gün İŞKUR üzerinde bir işçi alımı yayınlandı. KPSS'siz işçi alımı haberini finans7.com olarak hemen yaptık ve takipçilerimizle paylaştık. Ancak söz konusu ilan, yayınlandıktan sonra 1-2 gün içinde henüz başvuru son tarihi gelmeden yayından kaldırıldı. Bu durum tepki çekerken neden böyle bir şey yapıldığı konusu da açıklık kazanmadı. PTT'den de bu konuda bir açıklama gelmedi.

PTT'ye işçi alımları bilindiği üzere iştiraki olan şirketlere , normal iş ilanı yayınlanarak alınıyor. Ancak 4 yıl sonra gelen bu 1 kişilik ilanın bile biz haber yazdıktan saatler sonra yayından kaldırılması tepki çekti.

Bu konuda PTT'nin bir açıklama yapması konuya açıklık getirmesi, personel alımı konusunda gündemde yer alan iddialara cevap vermesi gerekmektedir. 

Laf aramızda biz 4 senedir geçen yayınlanan ilan haricinde PTT'nin bir ilan için başvuru açtığını görmedik. Siz gördünüz mü? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

PTT İLANI GELDİĞİNDE HEMEN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
4 senedir var olan personel ihtiyaçlarını hukuksuzca taşeron firma işçilerine yaptırıyorlar bu yüzden almadılar.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bakın ben yıllardır başvuruyorum kura bile çıktığı halde bir cok kamu kurumu tarafindan cesitli bahanelerle herzaman elendim gelecegime dair olan tüm hayallerim bitti bukadar insanın hakkını yiyenler elbet bir gün hesap vericek
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hep torpil bizde evde oturalım torpil yapanlar kimse Allah büyük Bende artık yabancı ülkeye gitmek istiyorum bıktık artık yeter
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Herkes akrabasını işe alıyor belediyeler sydvlerde öyle bizim kimsemiz yok işsiz evde çürüyoruz ...ptt ilanı en son 2018 de mi ne geldi diye hatırlıyorum bütün devlet kurumları kpss merkezi alıma bağlansın cumhurbaşkanımızdan rica ediyoruz.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ptt taşoren firmaları el altından alıyorlar zaten alacaklarını