PTT personel alımı yapmak yerine erken işbaşı yaptırıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

PTT personel alımı yapmak yerine erken işbaşı yaptırıyor

Son dakika haberi: PTT personel alımı yapmazken deprem bölgesinde çalışanların 1 Mart'tan sonra göreve başlaması yazısı yayınlandı.

Çalışma Hayatı 19 Şubat 2023 08:56 0
PTT personel alımı yapmak yerine erken işbaşı yaptırıyor

PTT personel alımı yapmak yerine erken işbaşı yaptırıyor.

PTT Genel Müdürü Hakan Gültekin ve Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Tok imzası ile bir genelge yayınlandı. Yayınlanan genelgeye bakıldığında deprem bölgesindeki mobil PTT işyerleri aracılığıyla yürütülmesinin uygun görüldüğüne yer verildi.

"Hizmetlerimizin bölgede bulunan Mobil PTT işyerleri aracılığıyla yürütülmesi uygun görülmüştür” ifadeleri ile yapılan açıklamada depremin en yıkıcı olduğu Kahramanmaraş Adıyaman, Hatay, Gaziantep ve Osmaniye illerinde PTT çalışanları 1 Mart tarihine kadar idari izinli olacağına yer verildi. Açıklamada çalışanların 1 Mart'tan sonra görevlerine dönmesi gerektiğine yer verildi. Bir PTT çalışanı ise konu ile ilgili yapıtğı son dakika açıklamasında, “Birçok arkadaşımız öldü, ailemiz hâlâ yıkılan evlerimizin enkazı altında, şimdi bizden çalışmamız bekleniyor” ifadelerini kullandı.

Söz konusu karar hakkında bir değerlendirmede bulunan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “Deprem bölgesindeyim. Her tarafı gördüm. Çoğu PTT binası kullanılamaz halde. Deprem bölgelerine de ayrımcılık yapılmış. Beş il 1 Mart’a kadar idari izinli sayılırken diğer altı ile bu izin verilmemiş. PTT hizmet vermek zorunda ama emekçileri gözetmiyorlar. Deprem bölgesinde zarar gören, kayıpları olan, evini kaybeden emekçileri sıkıştıracaklarına yeni personel almaları gerekiyor. Mobil birimlerin kurulumu tamamlanmış değil. Düzeltilen bina daha yok, konteyner yok, sokakta kalan bu insanlara gel çalış demek abes. Pek çok yer yıkıldı, posta hizmetlerini götürmek de çok mümkün değil” dedi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç