PTT Personel Alımı Başvuruları Başlıyor! İşte Alım Yapılacak Kadrolar ve Başvuru Şartları...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

PTT Personel Alımı Başvuruları Başlıyor! İşte Alım Yapılacak Kadrolar ve Başvuru Şartları...

PTT, personel alımı başlıyor. PTT bünyesinde 15 bin kişiyi istihdam etmeye hazırlanıyor. İşte detaylar...

Kamu 20 Tem 2022 16:43 0
PTT Personel Alımı Başvuruları Başlıyor! İşte Alım Yapılacak Kadrolar ve Başvuru Şartları...

PTT, personel alımı başlıyor. PTT bünyesinde 15 bin kişiyi istihdam etmeye hazırlanıyor. İşte detaylar...

PTT bünyesinde çalışmak isteyen binlerce kişi PTT tarafından yayımlanancak ilanları yakından takip ediyor. PTT 15 bin personel alımı için Temmuz ayı işaret edilirken 2022 yılı içerisinde büro görevlisi, dağıtıcı elemanı, avukat, mimar, mühendis ve giriş elemanı olarak işe başlamak isteyenler son araştırmalarını yapıyor.

PTT personel alımı yapmak için başvuru şartları ve kadro dağılımları konusunda son tabloları Temmuz ayında kamuoyu ile paylaşması bekleniyor. 35 yaşından gün almamış adayların başvuracağı beklenirken KPSS şartsız ve sınavsız alımların yapılması bekleniyor.

PTT personel alımına dair kadro dağılımının ise şu şekilde gerçekleşmesi bekleniyor:

-Büro görevlisi
-Dağıtıcı elemanı
-Avukat
-Mimar
-Mühendis
-Tekniker
-Gişe memuru

2023 yılına kadar PTT’nin en az 15 bin personel alımı gerçekleşmesi hedefleniyor. Şu ana kadar herhangi bir şekilde eleman alımı için ilan yayınlamayan PTT’nin Temmuz ayı içerisinde başvuruları başlatması bekleniyor.

15 BİN PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
-Askerlikle ilgili bir engele sahip olmamak,• 18 yaşından büyük, 35 yaşından küçük olmak,
-Mesleğin icra edilmesine neden olabilecek bir sağlık problemine sahip olmamak,
-Arşiv ve güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması,
-Kamu haklarından yasaklı olmamak.

PTT iş ilanlarına başvurabilmek için belirli şartları yerine getirmeni gerekmektedir. Bu şartlardan bir tanesini bile yerine getiremezseniz, PTT’ye yapmış olduğunuz iş başvuruları, olumsuz sonuçlanabilir. 

PTT İŞ İLANLARINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

PTT’de çalışmak isteyen adayların öncelikle başvuru formunu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurması gerekiyor. Başvuru formaları, iş ilanları açıldıktan sonra, PTT şubelerinden veya PTT’nin resmi internet sitesi aracılığı ile doldurulacaktır. Başvuru formunu doldurduktan sonra, kurumda çalışmaya uygun olan kişiler PTT tarafından çağırılacaktır. Çağırıldıklarında ise vatandaşlar, sözlü ve yazılı mülakatlara girmek zorunda. Yapılan mülakatlar sonrasında ise PTT kurumunda çalışmaya uygun olan adaylar, PTT’nin bünyesinde belirli departmanlarda çalışmaya başlayacaktır.

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAB BAŞLAYACAK?

Başvuruların ne zaman başlayacağına ilişkin henüz bir açıklama bulunmamaktadır. Ancak tahminlere göre PTT, Temmuz- Ağustos aylarında iş ilanlarını yayınlayacak İş ilanları yayınlandıktan sonra ise başvuru şartlarını sağlayan vatandaşlar, iş ilanlarına kolayca başvurabilecek. İş ilanlarına PTT’nin resmi internet sitesinden veya PTT şubelerinden başvurabileceksiniz.

PTT personel alım ilanı geldiğinde bildiirmle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin;

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

ADAYLARIN TALEPLERİ

İşte ptt personel alımı için adayların beklenti ve taleplerine dair önemli ayrıntılar:

Birincisi İlan sürecinin 2022 yılı bitmeden hemen başlatılması,

İkincisi ise yaş şartı! Adaylar PTT 15 bin personel alımı için yaş şartının birçok branşta esnetilmesini istiyor. Bazı kurumlara personel alımında uygulanan 35 genel yaş şartının en az 40 olarak güncellenmesi gerektiğini istiyor.

Üçüncüsü KPSS şartı! KPSS puanı itibarıyla da gerek düşürülmesini, gerekse bazı mezuniyetlerde tamamen KPSS şartı olmadan yapılması isteniyor. Adayların en büyük beklentisi özellikle KPSS şartının tamamen kaldırılması veya 50 olarak tüm mezuniyetler için belirlenmesi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç