PTT 10 bin personel ve işçi alımında kötü haber!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

PTT 10 bin personel ve işçi alımında kötü haber!

Ptt personel alımı hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada PTT personel alımında üzen bir haber verildi.

Kariyer Kapısı 24 Ağu 2023 22:40 0
PTT 10 bin personel ve işçi alımında kötü haber!

Son dakika: PTT 10 bin personel ve işçi alımında kötü haber.

Toplu sözleşme görüşmeleri dün gece sona erdi. Toplu sözleşme görüşmeleri zam kararı belirlenmeden sona erdi ve maaş zammının ne kadar olduğu konusu Hakem Kuruluna kaldı. 31 Ağustos 2023 tarihinde hakem kurulu toplanacak ve 2024 ile 2025 yıllarında memurların ne kadar maaş zammı alacağını belirleyecek.

Toplu sözleşme görüşmeleri başlamadan önce PTT personellerinin yetkili sendikası Birlik Haber Sen bir açıklama yapmış ve taleplerini sıralamıştı.

Sıralanana taleplere baktığımızda PTT bünyesine personel alımı yapılması talebinin de yer aldığı görülmüştü ve bu haber, ilanı 6 yıldır bekleyen adayları sevindirmişti.

Adayları sevindiren haberin etkisi kısa sürdü. Her KİK toplantısında, her toplu sözleşme görüşmesine personel alımını gündeme getireceğiz diyerek giden sendika, yine eli boş döndü.

Birlik Haber Sen Genel Başkanı Ömer Budak yaptığı son açıklamada sendika olarak birçok kazanımlarını olduğunu söyleyerek kazanımları şu şekilde sıraladı:

PERSONEL ALIMI YOK

Kazanımlara bakan binlerce aday, PTT personel alımının da yer almasını beklemiş ancak bu konunun yer almadığı görüldü. Hatta ve hatta 31 Ağustos'ta toplanacak Kamu Hakem Kurulu'ndan istenen kazanımlarda bile personel alımı yok.

Bu da kısa sürede bir personel alımının gündemde olmadığını gösteriyor. Ancak Hakem Kurulu'ndan bir sürpriz karar gelebilir. Karar geldiğinde, personel alımı ilanı geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7.com mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için >>> TIKLAYIN
İOS için >>> TIKLAYIN
Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç