Promosyonu yeni alanlar, zamdan faydalanabilecek mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Promosyonu yeni alanlar, zamdan faydalanabilecek mi?

Promosyon anlaşmasını yeni imzalayan emekliler, 12 bin liralık promosyon kampanyasından faydalanacak mı? Son dakika açıklaması geldi.

Emekli Haberleri 22 Mart 2024 0
Promosyonu yeni alanlar, zamdan faydalanabilecek mi?

Promosyonu yeni alanlar, 8-12 bin TL promosyon alabilecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan promosyon müjdesi gelmişti. Dün açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3500 ile 5 bin lira arasında olan emeklilerin kamu bankaları promosyonlarının 8 ile 12 bin lira aralığına çıkarıldığını söyledi.

Bu açıklamadan sonra emekliler, promosyon başvurularını araştırmaya başlamıştı. Konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

Bakan Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada emekli promosyon ödemelerinin 28 Mart tarihinden itibaren hesaplara yatırılacağını söyleyerek, "Kamu bankalarımız pazartesi promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacak. 28 Mart itibarıyla emeklilerimizin promosyonları hesaplarına yatmış olacak" ifadelerini kullandı.

PROMOSYON ÖDEMESİNİ YENİ ALANLAR NE YAPACAK? PROMOSYON ALABİLECEK Mİ?

Bilindiği üzere promosyon sözleşmesi 3 yıllığına imzalanıyor ve sözleşmeyi imzalayan, 3 yıllığına parasını o bankadan almayı taahhüt ediyor. Geçen günlerde Ziraat Bankası ile promosyon anlaşması imzalayan emekliler 5 bin lira promosyon aldı.

Henüz 1-2 ayı ya da 1-2 yılı dolmayan emekliler, bu promosyon zammından faydalanabilecek. Peki bu nasıl olacak?

Diyelim ki 1 yıl önce promosyon imzaladınız ve 5 bin lira aldınız. Ancak şimdi promosyon 12 bin lira oldu.

BAŞVURU

28 Mart tarihinden sonra bankaya başvuru yaparak yeni promosyon rakamı üzerinden güncellenen promosyonu alabileceksiniz.

Eğer 1 yıl önce 5 bin aldıysanız şimdi 5 bin liralık promosyonunuz sona erecek ve bu ödemenin bir kısmını bankaya geri ödemelisiniz. 3300 lira civarında geri ödeme yaparak 12 bin lira promosyonu alabileceksiniz. Kadın erkek diğer emeklilerle tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç