Prof. Dr. Özgür Demirtaş: 500 ve 1000 TL'lik banknotlar çıkmalı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Prof. Dr. Özgür Demirtaş: 500 ve 1000 TL'lik banknotlar çıkmalı

Son dakika: Özgür Demirtaş yaptığı son açıklamada enflasyon vurgusu yaparken yeni banknotların çıkması gerektiğini söyledi.

Finans Magazin 21 Ocak 2023 12:29 0
Prof. Dr. Özgür Demirtaş: 500 ve 1000 TL'lik banknotlar çıkmalı

ÖZgür Demirtaş'tan banknot a çıklaması.

Ünlü Ekonomist Özgür Demirtaş yaptığı son dakika açıklamasında 500 ile 1000 liralık banknotların çıkması gerektiğini söyledi. TL'nin alım gücünün kalmaıdğını söyleyen Demirtaş, yeni banknotların basılması çağrısında bulundu.

SOSYAL MEDYADAN ÇAĞRI YAPTI

Sosyal medya hesabını aktif şekilde kullanan ekonomistlerden olan, ciddi bir takipçi kitlesine sahip olan Demirtaş, yaptığı son dakika açıklamasında, "500TL ve 1.000TL’lik Banknotların Çıkması lazım… Türk Lirasının alım gücü kalmadı" ifadelerini kullandı.

Sizce 500 ve 1000 TL'lik banknot çıkmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

MERKEZ BANKASI ÇALIŞMA YOK DEMİŞTİ

Geçen sene bir ekonomist tarafından yeni banknotlar çıkacak açıklaması gelmiş , ancak Merkez Bankası ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu konuda çalışma olmadığını söylemişti.

GEÇMİŞ OLSUN

Özgür Demirtaş yaptığı son açıklamada ise enflasyon hakkında şu yorumları yapmıştı:

"Dediler ki: Faiz Enflasyonun Sebebidir. Dedik ki: DEĞİL. Dediler ki faizi indirince enflasyon inecek. Dedik ki: OLMAZ. Faiz indi Enflasyon Patladı… Geçmiş olsun.

Ucuz işçilikle Avrupa’nın Çin’i olacağız dediler. Ucuz işçilik uğruna ENFLASYONU patlattılar. Sonra Baktılar Dolar/TL artınca Enflasyon patlıyor. Baktılar seçimde fena olacak. Dediler Doları tutup maaşlara zam yapalım. Şimdi de İhracatçılar patladı işçi çıkaracaklar. YALAN MI?"

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Daha önce asgari ücret hakkında her beklentisi gerçekleşen Demirtaş, "Bir kez daha, Yüzüncü defa: Asgari ücret 8600 de olsa, 9000 de olsa, 10 Bin de olsa hiçbir işe yaramayacak. İlk bir iki ay insanlar ellerine para geçeceği için sevinecekler. AMA en geç 5-6 ay sonra o para eriyip gidecek. Alım gücünüz DÜŞECEK. Bu yazdıklarım yine GERÇEK olacak" ifadelerini kullanmıştı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç